avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie de intretinere

Daca taticul copilului lucreaza intr-o tara din UE. legal,iar patronul firmei refuza sa ofere instantei de judecata din Romania ,adeverita dupa venitul din ultimele 6 luni ,cui ar trebuii sa ma adresez?Pensia de intretinere se stabileste dupa venitul legal obtinut nu ,dupa salarul min pe economie din Romania ,taticul in cauza gandind doar la binele lui propriu in dezavantajul copilului,Cui ar trebuii sa ma adresez ,legal pt a ogliga patronul firmei sa comunice instantei de judecata veniturile realizate de tatic in ultimele 6 luni ? Banca la care are cont ( o cunosc stiu adresa) ne ofera extras de cont?? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
Teo-Tea, utilizator
Banca nu oferă extras de cont decât titularului. Nu este obligat patronul să vă dea adeverință de venit, numai o instanță de judecată îl poate obliga prin adresă să comunice oficial instanței de judecată veniturile angajatului său.
Aveți proces pe rol în România și instanța a trimis adresă către firma unde lucrează, iar angajatorul a refuzat comunicarea veniturilor`?
Dapix, utilizator
Avem proces in Romania avem si avocat care ne reprezinta si i-a trimis patronului o scrioare ttradusa ,care a ajuns la patron dar aceasta nu vrea sa comunice veniturile realizate de parat .Avocatul ne-a spus ca nefiind cetatean roman ,n-are cum sa-i dea amenda pt refuz .si cam atat ,V a multumesc pt raspuns ,deci se poate cita prin instanta si e obligat sa raspunda ,da?
Dacă avocatul ia trimis scrisoarea tradusă în nume propriu și nu prin instanța de judecată, patronul poate nici nu are voie să trimită date cu caracter confidențial oricui, avocatul e un simplu om fără nici o putere juridică. Nici cetățean român să fie nu poate fi amendat de către avocat, avocații nu dau amenzi.
Insistați către avocat să solicite ca instanța de judecată să trimită o adresă tradusă în italiană către angajatorul Italian.
Dapix, utilizator
Ati insista degeaba. Angajatorul nu se supune unei instante romanesti, nu poate fi amendat de catre aceasta, iar avocatul a trimis la plezneala adresa, probabilitatea sa nu primeasca raspuns era de 99%.
Vb cu avocatul sa faceti cerere de comisie rogatorie.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Din experienta mea, e necesar sa se urmeze si partea oficiala in paralel, sa se faca dovada interesului, dosarului pe rol, sa se ceara de la instanta sa dispuna etc. etc.
E mai simplu de obtinut date de la institutii de stat din Italia, insa se dispusese comisie rogatorie de fiecare data, n-am sarit pasi, doar am mediat relatia dintre institutii ca sa ajunga mai repede actele de la unul la altul. Ba le-am trimis eu de multe ori.
Ajuta daca se solicita date si, in caz de refuz, de actele necesare solicitarii respectivelor date.
Totusi, desi incercarea e buna de fiecare data, nu se poate spune cu siguranta daca acea cale va avea efecte sau nu, ea fiind paralela cu procedura legala. E o... incercare. Poate duce la diminuarea timpilor si-asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie internationala Narcisa Daniela Narcisa Daniela Buna seara ! O intrebare am si eu sunt in divorț cu minor eu locuiesc in italia si minorul este în romania cu tatăl său. Instanța a cerut comisie si la ... (vezi toată discuția)
Cerere catre autoritati-dovada salarizare pentru pensia alimentara ContSters352773 ContSters352773 Buna ziua. Am deschis proces in Romania pentru marirea pensiei alimentare. Trebuie sa fac dovada veniturilor fostului meu sot, acesta lucrand de mai bine de 10 ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie internationala- pensie de intretinere minor ContSters269358 ContSters269358 la cauza civila de marire de pensie,fosta sotie a cerut romisie rogatorie pt aflarea veniturilor actuale ale fostului sot,momentan el locuind in italia.si ... (vezi toată discuția)