avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Srl fara activitate sau srl fara sediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Srl fara activitate sau srl fara sediu

Cuna ziua.Ma intereseaza sa imi infiintez un srl date fiind modificarile legislative in ceea ce priveste pfa-ul,am considerat ca e mai ok un srl.A:)m o problema.am gasit un spatiu pe care sa-l inchiriez dar am nevoie de srl ca sa pot face contract,insa nu voi avea profit in primele luni de activitate a firmei deoarece spatiul necesita ceva renovari si utilari in acest scop.asadar,cat timp pot tine firma pe zero sau in cel mai rau caz ca si srl imi pot desfasura activitatea la domiciliul clientului?
in ceea ce priveste vanzarile online pot importa din china pe firma aparaturi?va multumesc!:)
Cel mai recent răspuns: Alexandru Tuta , Consilier juridic 16:28, 10 Mai 2016
La infiintare va inregistrati doar firma si apoi ulterior, cand gasiti o locatie, va autorizati activitatile dorite pe puntul de lucru. Asta poate sa dureze cat vreti dar nu inseamna ca nu veti depune anumite adeclaratii la finante chiar si cu zero.
Faptul ca desfasurati o anumita activitate la sediul punctului de lucru sau la clint acasa tine de tipul de cod caen pe care va autorizati. Sunt coduri caen care implica activitatea doar la client acasa si altele doar la o anumita adresa care trebuie sa fie declarata ca punct de lucru, sau poate fi desfasurata si la sediul social.
In contractul pentru sediul firmei, se trece "in curs de constituire", dupa ce initial ati obtinut rezervarea denumirii de la Registrul Comertului. Depinde de obiectul de activitate - codul CAEN, se pot defasura activitati si in afara sediului, la terti beneficiari (unele activitati se pot desfasura doar la sediu). Pe zero se poate tine firma oricat nu realizati incasari. Atentie, e altceva: fara activitate. Anterior inceperii activitatii, trebuie sa obtineti certificatul privind autorizarea activitatilor CAEN respective. Se pot face vanzari online dupa autorizarea activitatii necesare, si importuri la fel, desigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare - caen anitsirc anitsirc Supun atentiei dvs. urmatorul caz: [b]Firma care vinde: [/b]SRL, caen 7022 (consultanat in afaceri si management) [b]Clientul:[/b] o alta firma care are ... (vezi toată discuția)
Trebuie și punct de lucru? ASOS90 ASOS90 Buna ziua. Daca infiintez un Srl, cu gazduire sediu, activitate online, trebuie neaparat facut si punct de lucru? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa sau srl pentru cosmetician didiuamalia didiuamalia Buna ziua, Am nevoie de un sfat profesional. Sunt cosmetician de profesie si doresc sa-mi infiintez firma sau pfa pentru desfasurarea activitatii la ... (vezi toată discuția)