avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de chirie inainte de inceperea lui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de chirie inainte de inceperea lui

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati intr-o problema.Zilele trecute am incheiat un contract de inchiriere a unui apartament(eu fiind chiriasul) in 3 exemplare.Proprietarul a luat cele trei exemplare si zice ca le-ar fi inregistrat la administratia financiara(eu avand nevoie de un contract cu nr de inregistrare de la adm fin). Contractul incepe peste o saptamana, in contract este trecuta data la care se face plata chiriei dupa inceperea contractului cu o zi. Mentionez ca nu am platit nimic in avans, intelegerea noastra verbala a fost ca achit imediat prin cont bancar in momentul in care primesc un exemplar din contract. Se pare ca proprietarul doreste sa fac plata asta inainte sa imi inmane contractul(eu nefiind de acord cu asta evident).Nu mai doresc sa mentin acest contract deoarece proprietarul a avut un comportament total deplasat si nu as vrea sa mai am nimic de a face cu el. Daca se dovedeste ca s-a inregistrat acest contract la adm fin cum as putea sa il reziliez inainte de inceperea lui? Eu as dori sa il reziliem de comun acord dar ce fac daca pe el nu il intereseaza asta avand in vedere ca nu a raspuns azi la telefon?
Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:41, 11 Mai 2016
Aveți dreptul la reziliere în condiții contractuale.
Ne intrebati cum sa dansati pe o muzica pe care noi nu o auzim... sau pe un contract pe care nu il citim.
Notificati proprietarul si vedeti ce se intampla, va intalniti etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare af contracte de inchiriere cristian_catalin cristian_catalin Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Contractele de inchirieri (bunuri personale) se inregistreaza la administratia financiara inainte ... (vezi toată discuția)
Contractul de inchiriere si aplicarea noului cod flory1 flory1 buna seara, va rog sa mi spuneti cum se pot recupera bani investiti in amenajarea unui apartamnet inchiriat de la un proprietar care refuza acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Valabil act aditional fara semnatura unei parti? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o ... (vezi toată discuția)