avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare concediu crestere copil si indemnizatie la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare concediu crestere copil si indemnizatie la a-2-a nastere si ce pasi trebuie urmati

Pe data de 15 martie 2016 am nascut pentru a doua oara 2 fetite pentru care vreau sa intocmesc dosarul pentru concediu crestere copil si indemnizatie.
Mentionez ca pe 21 Mai 2014 am nascut prima oara un baiat pentru care am optat pentru varianta de concediu şi indemnizaţie pâna la vârsta de 1 an dupa care am prelungit cu inca un an concediu crestere copil fara indemnizatie, concediu care a luat sfarsit in acest an pe data de 21.04.2016. Pentru a putea beneficia de concediu crestere copil si indemnizatie pentru cea de-a doua nastere cu gemene in continuarea primului , de la data de 21.04.2016 sau de la data nasterii in sine 15.03.2016 , tinand cont ca se suprapun aceste perioade, ce pasi ar trebui sa urmez, ce acte imi sunt necesare pentru depunerea dosarului, care ar trebui sa fie data corecta de incepere concediu, si care este data limita depunerii dosarului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:02, 11 Mai 2016
1. Faceti cerere angajator prin care solicitati intreruperea concediului fara plata si suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC2.

2. - Apoi va prezentati la Primarie si completati cererea pentru indemnizatie pentru CCC2.
- Atasati si copii dupa certificatele de nastere a celor doua gemene.
- Tot aici anuntati ca ati intrerupt concediul fara plata pentru a intra in CCC2.

3. Pe langa indemnizatia pentru CCC2 veti mai primi inca 600 lei lunar pentru al doilea copil din gemeni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil doinat1 doinat1 Buna ziua, Sunt in concediu de crestere a copilului pana in decembrie anul curent.luna aceasta am nascut cel de-al doilea copil.Ma intereseaza sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Ccc in cazul nasterilor suprapuse melcsy melcsy Buna ziua. situatia in care persoana care se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza OUG nr. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil adina-mihaela adina-mihaela buna ziua.as avea si eu o intrebare.am un copil de 1 an si 8 luni.ar tb sa ma intorc la servici in noiembrie.acum am ramas insarcinata si ar tb sa nasc in ... (vezi toată discuția)