avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procedura concediere colectiva bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procedura concediere colectiva bugetari

Care este procedura de concediere colectiva a salariatilor contractuali din institutiile publice?
Va rog indicati si actul normativ care reglementeaza aceasta procedura, avand in vedere dispozitiile art. 74 alin. (5) din codul muncii conform carora procedura de concediere colectiva prevazuta de codul muncii nu se aplica institutiilor si autoritatilor publice.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:45, 12 Mai 2016
Multumesc inca o data pentru prezenta.
Voi incerca atunci sa merg pe varianta concedierilor ca urmare a reorganizarii, asa cum este ea reglementata de legislatie si ccm aplicabil partilor.
Stiti sa mai fie in vigoare legislatie referitoare la plata de compensatii banesti?
OUG nr. 98 din 24 iunie 1999 privind protecţia socială a persoanelor ale căror contracte individuale de muncă vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective este inca in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii camy20 camy20 Care este legea in cazul concedierii colective? (vezi toată discuția)
Prevederi legale pentru institutiile publice litigii_munca litigii_munca Buna ziua, Am citit ca dispoziitile art 68-73 din Codul Muncii nu se aplica salariatilor din institutiile publice si ca in cazul institutiilor publice, ... (vezi toată discuția)
Despre concediere colectiva man2014 man2014 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti daca la concedierea colectiva din care am facut si eu parte, pot invoca OUG 98/1999, completata de 49/2002 care se refera la ... (vezi toată discuția)