avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament nou cu multe probleme ascunse
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament nou cu multe probleme ascunse

Am sa incep cu inceputul ca, toata lumea sa inteleaga ce doresc si de ce doresc acest lucru.

In 2016 am reusit sa strang avansul pentru un apartament in Bucuresti foarte bucuros am cautat oferte am gasit multe oferte am vizionat cateva si o oferta buna in Sector 1 zona Sisesti ma captat. Am contactat firma am vizionat la vizionare am obesrvat cateva probleme gen un geam spart mia zis se rezolva nea explicat ce materiale bune sunt ne fiind cunoscator l-am crezut pe agent izolatie exterioara de 10cm ... totul parea ok.

Am inceput demersurile am data avans de 15% si restul urmeaza banca sa il vireze dupa o saptamana eu am cerut in acel timp de o saptamana sa ma pot muta sa mut mobila etc am fost refuzat "motiv daca nu imi da banca restu de bani" ok am zis bine asta e o saptamana extra nu conteaza.

Pe data de 1 februarie am semnat la notar si m-am mutat in noul apartament dupa cateva zile am observat nenumarate nereguli (probleme) nu facusem asa zisa receptie la apartament asa ca au remediat cateva din ele restul ex: puscat tencuiala langa un geam pe exterior au zis o rezolvam cad vine caldura am zis ok am semnat hartia de primire apartament si mi-am continuat viata.

Dupa 3 saptamani am observat probleme grave in apartament gen apa pe sticla de la termopane , izolatia exterioara am fost mintit ca este de 10cm si ea este de 3cm (am observat acest lucru cand mi-am montat hota au carotat gaura si este polistirent de 3cm nu 10cm...) In apartament este frig desi caldura era la maxim.... am sesizat aceste lucruri la administratorul de blocuri mia zis ca nu are ce sa faca doar nu o sa izoleze blocu pentru mine sau sa puna exemplu alta gresie in baie pt ca apa merge catre cada nu la scurgere..... + curge apa pe langa termopane ....

Doresc sa chem echipa de muncitor sa remediez dar nu vreau pe bani mei eu am platit ceva si sunt multe probleme ascunse care am fost inselat si mintit pe fata. Sau sa imi dea bani inapoi pe apartament. Nu sunt doar eu in aceasta situatie mai am si alti vecini cu probleme similare...

Va rog sa imi ziceti cum sa procedez de bani nu dispun sa ma mut ...de abea am strans bani pentru avans..
Incepeti pe doua cai, prima, depuneti o adresa la dezvoltator pe care o inregistrati la registratura lui, a doua, completati online o reclamatie catre ANPC.
Ar fi bine daca ati detine vreo dovada a reparatiilor facute (remediat decat lucruri foarte marunte de genul o usa nu se inchidea lucrurile grave gen gresie de 2 feluri), ar fi bun un proces verbal de reparatii, il prezentati in faza a 2 a cand veti primi raspunsul de la ANPC.
In sesizarea pe care o veti trimite la ANPC sa mentionati ca ati incercat rezolvarea pe cale amiabila cu dezvoltatorul dar ca nu au facut decat reparatii minore fata de cele pe care le-ati sesizat.

In adresa catre dezvoltator ii aduceti la cunostinta despre deficientele constatate si solicitati remedierea lor in termenul de garantie. Termenul de garantie ar trebui sa fie de minimum 2 ani dar depinde ce aveti trecut in contract.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2016
cyan, moderator
SE poate si fara avocat, dar trebuie sa va pricepeti putin la imobiliare si la drept... din pacate, se pare ca e alta situatia.
Nu stiu cat de multe probleme sunt, insa din ce descrieti dv. nu par a fi majore, asa incat nu pare sa aveti sanse la rezolutiunea contractului de vanzare.
Apa pe geamurile termopan e normala in primul sezon, uneori chiar 2 sezoane reci dupa finalizarea oricarei constructii. Nu stiu daca asta e cazul dv., daca din acest motiv va curge apa pe geamuri, insa pare a fi in normalitate.
Partea cu polistirenul trebuia verificata, dar poate fi catalogat ca viciu ascuns; notificati dezvoltatorul, fie el persoana fizica ori juridica (ce e, apropo?) si solicitati despagubiri si/sau indreptarea situatiei.
Nu inteleg de ce a fost frig in apartament, trebuie verificat nivelul la care e apartamentul, orientarea lui, caci nu a fost o perioada chiar friguroasa... sa nu aveti si alte deficiente. Doar din polistiren de 3 (expandat sau extrudat?) nu trebuia sa nu va puteti incalzi cu caldura la maxim.
Constructia este finalizata in anul 2010 deci nu e cazul sa zicem trebe sa lucreze betonul sau alte chestii de genul zic eu am cunostinte minime in constructii.... Legat de apa de pe geamuri am vorbit cu un inginer in constructii mia zis ca este umidiatatea in casa foarte mare si nu se face ventilatie umidiate mare in casa poate duce la mucegai igrasie si ma imbolnavesc eu grav la un moment dat.

Legat de polistirenul de 3cm am vorbit cu un construcor el mia zis ca nu se mai pune de 3cm de multa vreme pe exterior asa ceva minim de 10cm si o alta problema nu am gasit pana acum vreo dovada ca a fost prins cu dibluri speciale ca apartamentul sa respire ( sa elimine aerul rau din casa).

Pe websiteu lor oficial scrie izolatie (termosistem) de 10cm exterioara care e o mare inselatorie.

Daca apelez la un avocat care sa ma reprezinte la ce sume credeti dvs ca ma poate duce in prima faza? si daca se poate ajunge la ceva.

Vreau un raspuns real nu ipotetic adica daca ati mai auzit cazuri care au ajung in instanta si sau rezolvat sau care sau rezolvat amiabil.

Multumesc

Legat de frigul din casa eu zic ca este din cauza izolari proaste si proasta distributie a caloriferelor... eu am certificat de clasa A pe apartament situat pe colt. Am vorbit cu un domn care face certificate energetice si a zis "In viata lui orice bloc nu ia dat clasa A la apartament pe colt cu 2 pereti exteriori"

Acest lucru ma pus pe ganduri.


AVLIL a scris:

Nu inteleg de ce a fost frig in apartament, trebuie verificat nivelul la care e apartamentul, orientarea lui, caci nu a fost o perioada chiar friguroasa... sa nu aveti si alte deficiente. Doar din polistiren de 3 (expandat sau extrudat?) nu trebuia sa nu va puteti incalzi cu caldura la maxim.


Treaba e urmatoarea:

1. Cand faci o casa noua, trebuie lasata sa se usuce, cel putin un an de zile. Va mai fi frig in casa aia. Veti avea, inca o vreme, senzatia de umezeaza si umiditate , chiar si atunci cand respirati. E ceva normal. Plus mirosul si gustul de vopsea lavabila, care va fi omniprezent vreo 2-3 ani.....

2. Izolatia de 10 cm.....apare pe vreun act? Ca, daca apare doar in vorbele agentului imobiliar.......nu aveti temei pentru proces. Dezvoltatorul se va lepada ca pardon de tamaie de vorbele agentu;ui spunand ca este un idiot, eventual ii desface contractul de munca si.....gata!

Actiunea impotriva dezvoltatorului ar fi buna, poate isi mai baga si astia mintile in cap si se pun pe treaba.....dar trebie sa o intemeiati bine in acte. Altfel vi-l faceti dusman pe dezvoltator si, sincer, e posibil ca in viitor sa va mai intalniti cu el.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
catalinm75, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament nou, termopanele transpira pe toata suprafata YonM YonM Buna ziua, Anul trecut am achizitionat un apartament nou si totate bune si frumoase pana a venit frigul. De atunci toate geamurile au inceput sa transpire ... (vezi toată discuția)
Lucrare particularã în bloc kicsim21 kicsim21 Bună ziua. Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cumparat cu probleme din prima zi playpointro playpointro Buna ziua, In data de 27.03.2013 am contractat un apartament, intr-un ansamblu rezidential, acesta fiind in constructie la momentul respectiv. La data ... (vezi toată discuția)