avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mi se ofera bani pentru a-mi retrage plangerea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mi se ofera bani pentru a-mi retrage plangerea penala-Loviri si alte violente.

Buna ziua , am un nepot care a fost batut in parcarea unei benzinari. A fost la politie a depus reclamatie.A fost la IML a obtinut un certificat medicol legal de 4 -5 zile de ingrijiri medicale. Persoana ce l-a lovit a recunoscut totul la politie.
Acum sa intalnit cu nepotul meu si ia propus o suma de 1500 lei pentru ca acesta sa-si retraga plangerea si sa se impace. Intalnirea a avut loc pe strada iar nepotului meu ia fost frica sa ia banii. Batausul insista sa se intalneasca cu nepotul si sa-i dea banii. Nepotul ia spus ca nu ia pe strada bani ,fiind-ui teama de o eventuala inscenare. Ia comunicat batausului sa mearga la mediator. Batausul refuza punand ca este scump. Ia comunicat sa mearga la notariat si aici refuza sa mearga .Cum sa ia banii si ce chitanta sa faca. La politie gandesc ca se interpreteaza ? Ce se poate face pentru ca nepotul accepta .
Multumim.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:33, 18 Mai 2016
Daca persoana vatamata declara la politie ca isi retrage plangerea se termina povestea, persoana vatamata nu are nevoie de niciun act ca a luat banii si nici pe organul judiciar nu il intereseaza aspectul asta.
Faptuitorului in schimb nu i-ar strica sa aiba ceva la mana in caz ca se razgandeste persoana vatamata.
Nu se pune problema de chitanta deoarece banii nu sunt impozabili.
Chitanta este inutila dacă se rezolva problema la politie.
Nu faptul ca s-au dat bani prezintă relevanta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este pedeapsa pentru talharie la prima abatere ??? urgent !! MJJ MJJ Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa ... (vezi toată discuția)
Medierea in penal - medierea conflictelor ce rezulta de pe urma unor fapte de natura penala ! Mediator_Bucuresti Mediator_Bucuresti Medierea poate fi solutia oricarui tip de conflict, chiar si a unuia de natura penala. Pe scurt, medierea in penal presupune introducerea in mediere a doua ... (vezi toată discuția)
Caz inselaciune, paguba restituita ContSters389662 ContSters389662 Buna ziua ! Am facut o inselaciune anul trecut. I-am trimis persoane-i vatamate prin posta cu totul altceva decat ceea ce trebuia sa ii trimit. Persona ... (vezi toată discuția)