Buna ziua , am un nepot care a fost batut in parcarea unei benzinari. A fost la politie a depus reclamatie.A fost la IML a obtinut un certificat medicol legal de 4 -5 zile de ingrijiri medicale. Persoana ce l-a lovit a recunoscut totul la politie.
Acum sa intalnit cu nepotul meu si ia propus o suma de 1500 lei pentru ca acesta sa-si retraga plangerea si sa se impace. Intalnirea a avut loc pe strada iar nepotului meu ia fost frica sa ia banii. Batausul insista sa se intalneasca cu nepotul si sa-i dea banii. Nepotul ia spus ca nu ia pe strada bani ,fiind-ui teama de o eventuala inscenare. Ia comunicat batausului sa mearga la mediator. Batausul refuza punand ca este scump. Ia comunicat sa mearga la notariat si aici refuza sa mearga .Cum sa ia banii si ce chitanta sa faca. La politie gandesc ca se interpreteaza ? Ce se poate face pentru ca nepotul accepta .
Multumim.
Daca persoana vatamata declara la politie ca isi retrage plangerea se termina povestea, persoana vatamata nu are nevoie de niciun act ca a luat banii si nici pe organul judiciar nu il intereseaza aspectul asta.
Faptuitorului in schimb nu i-ar strica sa aiba ceva la mana in caz ca se razgandeste persoana vatamata.
Nu se pune problema de chitanta deoarece banii nu sunt impozabili.
Chitanta este inutila dacă se rezolva problema la politie.
Nu faptul ca s-au dat bani prezintă relevanta.