avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... perioada de invaliditate este vechime in munca?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

perioada de invaliditate este vechime in munca?

Buna ziua,
Daca un salariat a fost pensionat pe caz de boala, cu grad de invaliditate III,timp de 2 ani, apoi a revenit in activitate cu program de 8 ore, perioada de 2 ani este considerata vechime in munca? Se ia in calcul pentru sporul de vechime?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 12 Mai 2016
Perioada in care a beneficiat numai de pensie de invaliditate gradul III nu este considerata vechime in munca si, prin urmare, nu se va lua in calcul pentru sporul de vechime.

Daca in perioada in care a beneficiat de pensie de invaliditate gradul III a desfasurat activitate in baza unui c.i.m. cu timp partial de cel mult 4 ore/zi, atunci aceatsa perioada este considerata vechime in munca si, prin urmare, se va lua in calcul pentru sporul de vechime.

Art.16 (4) C.mun. : Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Potrivit art.49 din Legea 263/2010 , in sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate carmen bodeanu carmen bodeanu Daca sunt pensionata cu gradul III de invaliditate(din 2009-desi nu am mai lucrat de atunci),)la implinirea virstei standard de pensionare(60 ani) anii cit am ... (vezi toată discuția)
Pensie gradul 3 - vechime simona.elisa simona.elisa Buna ziua , Mama mea a suferit un accident vascular si in prezent beneficiaza de pensie de boala -gradul III. Constituie vechime gradul III? multumesc frumos (vezi toată discuția)
Ce reprezinta perioada in care esti beneficiar de pensie de invaliditate? lucialuca lucialuca Un pensionar pe caz de boala cu gradul II de invaliditate. Anii in care a fost pensionat reprezinta contributie la asigurarile sociale sau vechime in munca? ... (vezi toată discuția)