avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie militara de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie militara de urmas

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie: Socrul meu a decedat in 1987, la varsta de 38 ani. In acel moment avea vechime de13 ani militari plus scoala militara de doi ani. Acum, soacra mea este pensionara cu un venit de aproximativ 800 lei si din cate stim noi poate opta pentru 50% din pensia socrului meu, la momentul decesului avand mai mult de 15 ani de casnicie. De la resurse umane de la locul de munca al socrului meu ne-au cerut un nr. de dosar sau orice act care sa ajute pentru cautarea lui si deschiderea dosarului de pensie. Problema este ca nu gaseste nici un act in legatura cu locul de munca al socrului.
Intrebarile sunt: Unde am putea suna sa gasim un astfel de nr.sau ? In functie de vechimea avuta considerati ca merita efortul de a deschide un dosar de pensie pe numele socrului, va fi o diferenta intre pensia soacrei si cei 50% din pensia socrului? Pensia se va calcula dupa legea aflata acum in vigoare sau dupa cea de la data decesului?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie urmas ancarapan ancarapan soacra mea beneficiaza de pensie pentru limita de varsta.socrul meu a decedat acum 11 ani,data la care avea o pensie pt limita de varsta mai mare decat a ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, avem o situație delicată, și anume : socrul meu ... Gabryell10 Gabryell10 Bună ziua, Avem o situație delicată, și anume : socrul meu a decedat în urmă cu o lună, la succesiune participă soacra mea, soția sa, și cei doi ... (vezi toată discuția)