avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul indemnizatie crestere copil

Dacă sunt angajată pe două firme - pe una cu 8 ore si pe una cu 2 ore - se cumulează salariile la calculul indemnizaţiilor de postnatal şi concediu de maternitate? Daca imi puteti spune si baza legala!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: jolly_marc , utilizator 18:11, 12 August 2009
Concediul medical pre si post natal - reglementat de OUG 158/2005- care se numeste concediu de maternitate, se va plati de catre fiecare firma in parte.
Se depune certificatul medical original la societatea unde aveti functie de baza si o copie, eventual legalizata, la cealalta.

La calculul indemniztaie de crestere si ingrijire a copilului pana la 2 ani (reglem. de OUG 148/2005) se vor lua in calcul ambele venituri daca veti opta pentru calculul cu 85% din media veniturilor.
Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical.
In situatia in care persoana isi desfasoara activitatea la mai multi angajatori, fiecare dintre acestia calculeaza indemnizatiile cuvenite - art.33 din O.U.G. nr. 158/2005
Avand in vedere numarul insuficient de formulare de certificate de concediu medical ce pot fi eliberate de medic, in situatia cumulului de functii, asiguratul va prezenta primele doua exemplare originale ale certificatului angajatorului de la care are venitul cel mai mare, urmand ca celorlalti angajatori sa le fie prezentate copii legalizate.
Multumesc mult pt promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte munca- concediu maternitate lorelena lorelena Buna seara, Sunt insarcinata si in aprox. o luna voi intra in concediu prenatal. Am contract de munca pe durata nederminata la o firma (de 4 ani) si un ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iulianaurelstanila iulianaurelstanila pentru calculul concediului maternal se iau incalcul urmatoarele :1. Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie mama cu 2 jobburi Tonia30 Tonia30 Buna seara, sunt insarcinata si lucrez in 2 locuri. La unul dintre ele am cartea de munca, iar cel de al doilea este in invatamantul superior unde am ... (vezi toată discuția)