avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... reangajare dupa concediu de maternitate la 8 program ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

reangajare dupa concediu de maternitate la 8 program normal de 8 ore, in loc de 6 ore

Buna ziua!

In august 2014 am optat pentru concediu de crestere copil pentru 1 an, cand era in vigoare legea cu revenirea la lucru dupa 1 an ccc la 6 ore de lucru pana ce copilul face 2 ani.

M-am reintors la lucru dupa 1 an, iar legea intre timp s-a schimbat cu 2 luni inainte sa reincep activitatea, trecand la 8 ore de lucru, in loc de 6.

Intrebare: de ce nu s-a luat in considerare ca in momentul cand am aplicat pentru 1 an de ccc era in vigoare legea cu 6 ore de lucru pana ce copilul face 2 ani?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 12 Mai 2016
Nu s-a schimbat nicio lege, nu stiu de unde aveti dvs aceasta informatie care cred ca este eronata.

Durata timpului de munca este cel mentionat in c.i.m. . Modificarea acestuia se poate face numai cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama in somaj, tata in ccc o luna, cand revine in activitate pt a beneficia de stimulent GloriaIonescu GloriaIonescu Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs pentru a clarifica situatia in care ma aflu. Asadar iata intrebarile mele si detaliile aferente: Data la care copilul ... (vezi toată discuția)
Întreruperea concediului pentru cresterea copilului ciubipui ciubipui Beneficiez de CCC de 6 luni. Aş dori să reîncep activitatea dar nu ştiu baza legală conform căreia angajatorul acceptă sau nu solicitarea mea.#-o În ... (vezi toată discuția)
Program redus la 6 ore pt mame luizarusu luizarusu Buna ziua!Am nascut in 2011 si am optat pt un concediu de maternitate de 1 an.Cand m-am intors la serviciu in aug 2012 mi s-a spus ca nu pot opta pt ... (vezi toată discuția)