avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O familie de iatlieni doreste sa faca o adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O familie de iatlieni doreste sa faca o adoptie

Salut cu stima toti utilizatorii ! Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste adoptia din Romania. M-a sunat o familie de prieteni din Italia , care nu reusesc sa aiba copii ( ea a pierdut trei sarcini din cauza uterului infantil ). Au 35 ani. S-au hotarat in final sa adopte . M-au rugat sa-i ajut si nu stiu cum sa incep. Nu mai sunt la curent cu asa ceva. Va rog sa ma ajutati prin a ma orienta incat sa-i pot indruma, sau sa ma indreptati catre un birou de avocatura care se ocupa cu asa ceva. Multumiri anticipate, Malin Popescu
Oficiul roman pt adoptii se ocupa de adoptiile nationale si internationale.
Este bine de stiut ca aceste adoptii se incuviinteaza destul de greu... romania nu mai este ce era odata...
malin a scris:

Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste adoptia din Romania. M-a sunat o familie de prieteni din Italia , care nu reusesc sa aiba copii ( ea a pierdut trei sarcini din cauza uterului infantil ). Au 35 ani. S-au hotarat in final sa adopte .

Adoptiile internationale avand ca tara-sursa Romania sunt oprite din 2001. Nici cetatentii romani domiciliati in strainatate nu pot adopta copii romani (e posibil doar daca adoptatorii sunt bunicii copilului). Deci nici in cazul prietenilor dvs. italieni nu e posibil.
Am sperat ca totusi a fost reluata adoptia intracomunitara. sunt totusi opt ani trecuti. Ma indoiesc ca cererile din Romania ar putea acoperii numarul micutilor care ar putea avea o viata linistita si sigura. Va multumesc pt raspunsurile prompte.
Totusi, se fac presiuni din afara pentru a se permite adoptiile internationale!

Adoptiile internationale avand ca tara-sursa Romania sunt oprite din 2001. Nici cetatentii romani domiciliati in strainatate nu pot adopta copii romani (e posibil doar daca adoptatorii sunt bunicii copilului). Deci nici in cazul prietenilor dvs. italieni nu e posibil.

Nu as fi asa de radical. Cetatenii straini stabiliti in Romania pot adopta.

Alte discuții în legătură

Propuneri de modificare a legii adoptiilor 273/2004 Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil  Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil Stimati colegi, va supunem atentiei un material amplu si relevant in ce priveste subiectul \"adoptii\" si unele propuneri de modificare a legii care le ... (vezi toată discuția)
Vreau sa adopt copilul fratelui meu scolceag scolceag Recent am obtinut dreptul de sedere legala si de munca in SUA. Dispun de toate conditiile materiale si doresc sa adopt un nepotel, in persoana copilului ... (vezi toată discuția)
Adoptie moraruconsuela moraruconsuela Buna ziua!As dori sa stiu daca pot lua in ingrijire un copil minor cu acordul parintilor. scris binenteles sau daca se poate infia un copil din familia ... (vezi toată discuția)