avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O familie de iatlieni doreste sa faca o adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O familie de iatlieni doreste sa faca o adoptie

Salut cu stima toti utilizatorii ! Am nevoie de ajutor in ceea ce priveste adoptia din Romania. M-a sunat o familie de prieteni din Italia , care nu reusesc sa aiba copii ( ea a pierdut trei sarcini din cauza uterului infantil ). Au 35 ani. S-au hotarat in final sa adopte . M-au rugat sa-i ajut si nu stiu cum sa incep. Nu mai sunt la curent cu asa ceva. Va rog sa ma ajutati prin a ma orienta incat sa-i pot indruma, sau sa ma indreptati catre un birou de avocatura care se ocupa cu asa ceva. Multumiri anticipate, Malin Popescu
Sunt cereri pentru adoptia interna mai multe decat copii adoptabili... din pacate sistemul e corupt si derularea procedurilor e greoaie si birocratica.
Presiunile astea se fac de ani buni, efecte zero.
Eu stiu ca de la inceputul lui 2004 sunt interzise adoptiile internationale, nu 2001... inainte de aparitia legii 273, nu?

Imi pare incorect sa dam drumul la adoptii internationale atata timp cat procedurile interne nu se desfasoara coerent si nu le putem controla si adapta realitatilor sociale actuale.
Despre cum stau teoretic lucrurile, aici: [ link extern ]
Procedurile sunt insa tare greoaie in practica iar coinsimtamantul obligatoriu in instanta, desi pleaca de la un lucru pozitiv, este deosebit de greoi de obtinut, pricinuind amanari succesive si determinand adevarate santaje din partea parintilor biologici.
Ar trebui dat un termen in care sa se prezinte, in lipsa prezentei insa consimtamantul sa fie prezumat avand in vedere lipsa de interes dovedita de parinte.
Oricum, procedurile sunt extrem de greoaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propuneri de modificare a legii adoptiilor 273/2004 Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil  Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil Stimati colegi, va supunem atentiei un material amplu si relevant in ce priveste subiectul \"adoptii\" si unele propuneri de modificare a legii care le ... (vezi toată discuția)
Vreau sa adopt copilul fratelui meu scolceag scolceag Recent am obtinut dreptul de sedere legala si de munca in SUA. Dispun de toate conditiile materiale si doresc sa adopt un nepotel, in persoana copilului ... (vezi toată discuția)
Adoptie moraruconsuela moraruconsuela Buna ziua!As dori sa stiu daca pot lua in ingrijire un copil minor cu acordul parintilor. scris binenteles sau daca se poate infia un copil din familia ... (vezi toată discuția)