Buna seara! Sunt casatorit de un an si intentionez sa divortez de sotia mea. Am cumparat impereuna prin credit ipotecar(pe numele ei) un apartament de 3 camere in Buc,. Pretul a fost de 300000lei. O treime dinn bani, ce reprezinta avans au fost ai ei dati de parintii ei. Celelalte doua treimi reprezinta credit ipotecar pa 25 de ani. Pana acum nu am platit nicio rata. Ma intereseaza, in conditiile in care eu acum am ramas somer daca am dreptul la o camera in apartament dupa divort. Eu ma voi angaja sau voi vinde ceva si voi avea cu ce sa imi platesc partea. NU vreau sa renunt la o parte din casa si sa fiu despagubit de sotie. Vreau sa am o camera. Se poate?
Cum se rezolva astfel de situatii?
Partajul unui bun comun poate fi efectuat numai dupa desfacerea casatoriei.
Daca sotia dv. este de acord cu propunerea dv. nu vad de ce instanta nu ar lua act de o tranzactie in care dv. si sotia dv. sa stabiliti modul de partajare al imobilului si modul de plata al acestuia. Problema se pune in situatia in care imobilul nu este comod partajabil in natura. Daca este un apartament la bloc, nu vad cum ar putea fi comod partajabil, deoarece tolerarea dv. in imobil, nu inseamna partaj.
Pe cale de consecinta, un partaj - asa cum doriti dv. - nu-l vad posibil practic intr-un apartament de bloc.
Poate va ganditi la o alta varianta...;)
Partaj
breazzu
Buna dimineata!
Divortez si am nevoie de putin ajutor!
Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)