avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere de probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere de probe

intr-un proces civil inceput in anul 2012 paratul si a confectionat un inscris pro causa cu o semnatura dea meape acest inscris.Inscrisul purta ca si data de emitere in anul 2011.Am depus plangere penala pentru ca mi-a fost falsificata semnatura . In momentul in care organele de cercetare penala au emis ordonantaprin care a fost solicitat acest document , paratul a raspuns ca un asemenea inscris nu detine . In aceasta situatie va dati seama ca nu se mai poate expertiza semnatura.S-a dispus IUP in rem si cu privire la ascunderea ,sau distrugerea de inscrisuri.Avand in vedere ca paratul nu vrea sa inainteze acest document folosit in procesul civil iar organul de cercetare penala nu mai are obiect ptr expertiza ce se va intampla in continuare.
Putem vorbi de prescriptie in raport de data la care paratul a emis acest inscris aprilie 2011?
Sau nu va interveni prescriptia tocmai retinerii sau distrugerii acestui document?
Distrugerea unui document constituie o infractiune aparte.

Pai si cu privire la falsificarea inscrisului ce se va intampla ?Eu cum mai am deschisa cale de revizuire pe constatarea ca fiind fals inscrisul ce nu mai vrea sa il inainteze la organul de cercetare penala?Ptr acest fals se va prescrie fapta sa inteleg si astfel nu va mai fi tras la raspundere?
Dacă nu e dovedita infractiunea și se așteaptă se va prescrie.
Cum știți ca e fals înscrisul dacă nu îl vedeți?
asa cum am spus ,inscrisul l-au folosit in procesul civil la proba cu inscrisuri.am ales sa depun plangere penala pe cale principala intrucat stiu sigur ca aceea semnatura ce apare ca fiind executata de mine nu imi apartine .inscridul il am in copie. Insa problema este ca nu au vrut sa il mai inainteze in original la organul de cercetare penala pentru a fi expertizata semnatura de pe acesta.Il ascund s-au l-au distrus . Probabil speara ca fapta sa se prescrie insa consider ca daca l-au distrus este o infractiune in concurs.
De ce nu v-ați înscris în fals în procesul civil?
A arătat originalul la instanta civila?

Dacă a pierdut înscrisul nu poate răspunde penal.

Alte discuții în legătură

Document incheiat in anul 2002 - fals Krissia . Krissia . [b]In anul 2002[/b] s-a intocmit de catre o persoana un proces verbal fals, in sensul ca nu a fost semnat de catre o persoana din lista integrala, aceasta ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri romex romex Stimati forumisti , va rog o lamurire : -Am facut o plangere penala impotriva unei persoane intrucat intr-un proces de partaj a depus un act -dupa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala romex romex Stimati domni , Revin cu o problema mai veche : - in luna iunie am facut o plangere penala impotriva unei persoane acuzand-o ca se foloseste de un act sub ... (vezi toată discuția)