avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere de probe
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere de probe

intr-un proces civil inceput in anul 2012 paratul si a confectionat un inscris pro causa cu o semnatura dea meape acest inscris.Inscrisul purta ca si data de emitere in anul 2011.Am depus plangere penala pentru ca mi-a fost falsificata semnatura . In momentul in care organele de cercetare penala au emis ordonantaprin care a fost solicitat acest document , paratul a raspuns ca un asemenea inscris nu detine . In aceasta situatie va dati seama ca nu se mai poate expertiza semnatura.S-a dispus IUP in rem si cu privire la ascunderea ,sau distrugerea de inscrisuri.Avand in vedere ca paratul nu vrea sa inainteze acest document folosit in procesul civil iar organul de cercetare penala nu mai are obiect ptr expertiza ce se va intampla in continuare.
Putem vorbi de prescriptie in raport de data la care paratul a emis acest inscris aprilie 2011?
Sau nu va interveni prescriptia tocmai retinerii sau distrugerii acestui document?
De ce nu v-ați înscris în fals în procesul civil?
nu m-am inscris in fals pentru ca la acel moment nu am fost prezent . a fost prezent avocatul meu care a primit acel inscris .in momentul cand am reziliat contractul cu acest avocat mi -a inmanat si acest inscris care pana la acel moment nu a adus nici o data discutia despre acest inscris.
A arătat originalul la instanta civila?
In incheierea de sedinta de la acea data apare ca instanta acorda termen pentru pregatirea apararii solicitat de avocatul reclamantului iar in privinta inscrisurilor atasate intampinarii acesttea se vor comunica reclamantului dupa identificarea acestora. Nu mi s-a inmanat de catre instanta nici un inscris din cele atasate intampinarii . Acestea fiind de fapt depuse doar intr-un singur exemplar de catre parat prin avocat.
Dacă a pierdut înscrisul nu poate răspunde penal.
Nu a pierdut nici un inscris sunt sigur. Organul de cercetare penala trebuie sa stabileasca cine i-a inmanat acest inscris avocatului paratei ,daca i-a fost inmanat cu cel original ,ce s-a intamplat dupa aceea cu acest inscris l-a returnat aceleasi persoane?In concluzie sa afle circuitul cum s-a ajuns sa fie prezentat in instanta.
Litigiul este un litigiu de munca. Nu merge cu ipoteza ca s-a pierdut inscrisul intrucat sarcina probei ii revine angajatorului conf art 272 din CM . Exista o persoana in cadrul societatii cum sunt inspectorii resurse umane , asistentii manager, si chiar administratorul societatii ce aveau cunostinta despre acest inscris. Acest inscris este chiar ROI emis de catre administratorul societatii.
Ce parere aveti in acest in context sunt schimbate sau nu datele problemei?
Revin cu urmatorele precizari . In procesul desfasurat cu mine administratorul societatii emite la data 27 .05 2011 acest ROI cu urmatorul program de lucru 09-18 .A produs consecinte juridice intrucat mi-a fost respinsa actiunea ca neintemeiata in raport de semnatura de pe tabel anexa la roi. Intr-un alt proces de data acesta intr-un alt judet cu alti colegi de serviciu emite acelasi administrator tot la data de 27.05.2011 un roi cu program de lucru cu incepere de la 08- 17 . Si acestora le-a fost respinsa actiunea in raport de acest roi.
La momentul cand organele de cercetare penala au solicitat ROI societatea au pus la dispozitia acestora un tabel incare apare si numele meu cu luare la cunostinta din partea mea prin semnatura .S-a efectuat o expertiza si s-a constatat ca semnatur nu a fost executata de mine.Le-am adus la cunostinta organelor de cercetare penala ca nu acest ROI este cel ce face obiectul dosarului civil . Le-am depus in fotocopii acest ROI din dosarul civil . A fost solicitat prin ordonanta acest ROI in original insa socieatatea se prevaleaza de faptul ca in arhiva societatii nu se regaseste un asemene ROI.
Ce parere aveti domnule avocat lascoschi in aceasta situatie . Au sau nu curaj angajatii sau administratorul societatii sa sfideze organele judiciare indiferent ca vb de instanta civila sa organe de urmarire penala. Nu ar trebui sa fie trasi la raspundere ptr toate aceste consecinte juridice provocate?
Problema dvs. a pornit de la o lipsa de comunicare cu avocatul.
Se intampla des in ultima vreme deoarece avocatii in general nu mai au timp sa comunice cu clientii din motive financiare cel mai adesea.
Se lucreaza la cat mai multe cazuri si pe bani cat mai putin fara a se tine seama de importanta comunicarii.Nici timp efectiv nu exista de multe ori.
Este o problema care am aflat-o extrem de tarziu...
In trecut avocatii lucrau pe cazuri cat mai putine dar pe cat bani cat mai multi, o forma de respect fata de clienti.
Se achitau bani pentru orice convorbire telefonica sau consultanta chiar in legatura cu procesul si avocatul nu era dezinteresat sa comunice.

Cazul dvs. parca ar fi fost cu avocat din oficiu intrucat avocatul din oficiu nu vorbeste mai mult de 2-3 minute cu clientul sau.

Din moment ce ati pierdut procesul respectiv si nu ati contestat prin inscriere in fals nu mai aveti ce sa faceti...dupa parerea mea...

In penal daca inscrisul exista se va derula urmarire penala.
Inscrisul se poate ridica cu forta de organul de urmarire penala.

Daca inscrisul s-a pierdut nu cred ca veti rezolva ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
in cazul in care organul de urmarire penala va trage la raspundere sau se va regasii in ordonanta de clasare ca societatea nu mai detine acest inscris cred pot sa cer revizuire pe vcpc conf art 322 alin 5 retinere de inscrisuri si o imprejurare mai presus de vointa mea. imi dati macar o idee?
Nu cred ca veti reusi in civil sa rezolvati ceva.

Faptul ca nu mai detine inscrisul nu inseamna ca se face vinovata penal.

Nici daca ar fi vorba de o infractiune distincta pierderea acelui inscris nu cred ca v-ar fi de ajutor.
Poate doar asa ati avea sanse sa incercati ceva dar este extrem de complicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document incheiat in anul 2002 - fals Krissia . Krissia . [b]In anul 2002[/b] s-a intocmit de catre o persoana un proces verbal fals, in sensul ca nu a fost semnat de catre o persoana din lista integrala, aceasta ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri romex romex Stimati forumisti , va rog o lamurire : -Am facut o plangere penala impotriva unei persoane intrucat intr-un proces de partaj a depus un act -dupa ... (vezi toată discuția)
Plangere penala romex romex Stimati domni , Revin cu o problema mai veche : - in luna iunie am facut o plangere penala impotriva unei persoane acuzand-o ca se foloseste de un act sub ... (vezi toată discuția)