avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea USCATORIEI IN 2016 este posibila si care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea USCATORIEI IN 2016 este posibila si care dintre variantele notaraiala/judiciara este mai buna???

buna ziua. Doresc sa cumpar uscatoria de la et 4 cu care am perete comun. As dori sa stiu care varianta este mai ok: cea judiciara sau cea notariala? care este mai costisitoare sau mai rapida? Plus de asta in cazul in care nu toti locatarii sunt de acord, ce se poate face? Adica, daca exista vreunul care refuza vehement sa semneze pt asta, ce procedeu as putea urma in continuare. PLus de asta, mai este inca o problema.... din cele 24 apt, exista 2 apartamente care nu au proprietar si anume unul care nu are facuta succesiunea pe copii si nici nu se poate face deocamdata..., si celalalt unde proprietarul este decedat si nu exista mostenitori...(in acel apt sta momentan de cativa ani o familie care cika l-a ingrijit in ultimii ani de viata pe fostul proprietar...). Cum s-ar putea face in acest caz vanzarea-cumpararea pt uscatorie..??? Mentionez ca exact acum 3 ani s-a vandut acoperisul blocului, si tot asa, nu au existat proprietarii acelor 2 apt... iar actele s-au semnat undeva la un notar in Oradea..., intr-un mod foarte ciudat, doar pe baza unui tabel semnat de locatari.. .... Multumesc anticipat pt raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:15, 13 Mai 2016
ria reprezinta parte comuna,ceea ce inseamna ca pentru eventuala instarinare este obligatoriu sa existe acordul notarial al tuturor proprietarilor,care detin dreptul sa utilizeze partea comuna din imobilul de locuit in comun
Conform dispozitii in vigoare propietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Discutati problema cu presedintele de asociatie ,poate gasiti modalitatea de negociere contract de inchiriere uscatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatorie pancsyka pancsyka Buna ziua! Mi-am cumparat un apartament, cu care impreuna am primit si uscatoria. Uscatoria nu apare pe CF-ul apartamentului. Noi nu am cumparat de la primul ... (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc andreeaziman andreeaziman Buna ziua.Am si eu o intrebare:Se mai poate cumpara uscatoria unui bloc?Fratele meu a cumparat acum 2 ani o uscatorie de bloc.toti locatari au fost de acord si ... (vezi toată discuția)
Uscatorie bloc cos27 cos27 buna ziua ,va rog f mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema .Locuiesc la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje ,la etajul 4 este situata uscatoria pe care vecinii ... (vezi toată discuția)