avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie alimentara

este vorba de o prietena.
A cerut majorarea pensiei alimentare dupa 5 ani. A primit majorarea care se apropia de 100%
paratul a solicitat "asigurare dovezi" si a facut recurs.
In prima faza pt ca nu a platit timbrul pt asigurare dovezi s-a amanat asigurarea respectiva.
Apoi s-a judecat recursul si a fost respins si a urmat o alta chemare in instanta pt asigurarea aia...
.Pt ca nu a avut timp instanta prietena mea a plecat (trebuia sa mearga la servici sc 2)
Intrebare:
La ce poate sa ii foloseasca asigurarea dovezilor (nu stim ce dovezi) avand in vedere ca recursul a fost respins ca si irevocabil
Ma intreb ce legatura are o cerere de asigurare de dovezi cu o cerere de majorare a pensiei de intretinere in favoarea minorului? Mai ales ca acea actiune a fost solutionata definitiv si irevocabil...
Legea spune ca aceasta procedura prevazuta de art. 235 - 238 C.pr.civ. se poate solicita de cel care are interes sa constate de urgenta marturia unei persoane, parerea unui expert, starea unor lucruri miscatoare sau nemiscatoare sau sa dobandeasca recunoasterea unui inscris, a unui fapt sau a unui drept, numai daca exista riscul ca aceste dovezi sa dispara sau sa fie greu de administrat in viitor.
Aceasta procedura se poate efectua inainte de judecata sau in cursul acesteia, dar mai inainte de etapa administrarii probelor .
In caz de pericol al pieirii probelor, instanta poate incuviinta cererea si fara citarea partilor.
Incheierea data in timpul solutionarii cauzei nu poate fi atacata decat o data cu fondul cauzei. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj! corinuta corinuta As dori sa aflu in cazul unei actiuni de partaj cine plateste taxa aceia pe valoarea imobilului. De exemplu daca sotia intenteaza partajul ea va trebui pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare de procedura! ContSters40598 ContSters40598 Eu in calitate de debitor ma judec intro actiune de constatarea perimarii executarii silite cu o societate comerciala, care la momentul acesta este ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza procedura de asigurare de dovezi? Anamaria Tache Anamaria Tache Firma cu care am incheiat un contract pentru renovarea casei nu si-a indeplinit obligatiile si am temei sa reziliez contractul si sa solicit restituirea ... (vezi toată discuția)