avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatoriu preaviz la contract de 4 ore?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatoriu preaviz la contract de 4 ore?

Buna ziua,am fost concediata marti de la firma unde lucram ca secretara..eu in nervii mei in ziua respectiva mi-am facut cerere de demisie cu preaviz de 14 zile ca asa mi-a spus angajatorul.preavizul expira pe 30 mai( mai am si zile de concediu de luat) eu aveam contract pe 4 ore, ma platea pe 6 ore,dar erau zile cand stateam si peste program si nu se compensau.
Miercuri am fost la un interviu si m-au acceptat .si mi-au spus sa vin de joi..eu i-am spus fostului meu sef ca mi-am gasit in alta parte si nu mai pot sa vin..si a spus ca nu..ca trebuie sa stau in preaviz sa o invat si pe noua secretara cate ceva..
Nu m-am mai dus de joi pentru ca m-am dus in cealata parte si nu l-am anuntat ca nu mai vin si mi-a dat mesaj astazi ca ma asteapta luni la birou sa clarificam plecarea mea si ca de marti el incepe procedurile juridice.
Astept un rapsuns.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 15 Mai 2016
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

Cum ati fost concediata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie makanaki06 makanaki06 Daca îmi dau demisia și nu mai vreau să mă prezint cele 20 zile de preaviz ce îmi poate face angajatorul? Mi sa promis la interviu că se da al 13 ... (vezi toată discuția)
Codul muncii nicoelena nicoelena Ce se intampla daca refuz sa m-ai lucrez in perioada de preaviz? Am fost concediata. (vezi toată discuția)
Preaviz adina25 adina25 Buna seara,am si eu o intrebare,astazi am aflat ca angajatorul m-a concediat si ca mi-a lasat o demisie la munca sa o semnez(asta cu toate ca el e cel care ma ... (vezi toată discuția)