avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proprire pe bursa.....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proprire pe bursa.....

Buna ziua. Am o bursa de studiu oferita de universitatea la care sunt si din pacate banii de bursa mi-au fost opriti de catre un birou executor judecatoresc din cauza unei datorii si in baza unei hotarari definitive de executare . Bun, nici o problema pana aici, imi asum datoria, dar cum de au putut face proprire pe bursa????? Stiu clar ca legea nu permite asa ceva. Chiar si la finante am avut o amenda de 250 de lei si nici organele financiare nu au putut sa se atinga de aceasta bursa si un birou executor judecatoresc poate sa se atinga de aceasta bursa.

Personalul de la banca stie clar ca aceasta este o bursa, deoarece universitatea la care sunt, colaboreaza cu aceasta institutie bancara dar presupun ca acest birou executor , are ceva cunostinte in interiorul bancii altfel nu imi pot explica acest lucru. Am adus bancii respective un act oficial, semnat si stampilat de catre universitate ca banutii care trebuiau sa imi intre in cont sunt din bursa de studiu.
Dar degeaba, ca oricum au fost retrasi din cont si virati biroului executor judecatoresc.
Si rugamintea mea ar fi sa ma indrumati cam ce ar trebuie sa fac?
O sa merg la Parchetul de pe langa Judecatoria.....si voi depune o plangere acolo, dar nu stiu exact pe ce articole sa ma indrept cu aceasta plangere.

PS. Am incercat sa discut cu personalul de la acel birou executor dar ei au zis sa fac ce vreau ca datoria e datorie. Hmmmmm.......ciudat
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vladadrian2204 , utilizator 23:31, 14 Mai 2016
Contestatie la executare.
dar totusi personalul bancii nu a comis nici o infractiune din acest punct de vedere? cu toate ca am adus acte doveditoare ? sau acel birou executor nu a comis nici o infractiune deoarece au retras banii proveniti dintr-o bursa??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire diurna Dinu_Aurelian Dinu_Aurelian Buna seara,am si eu o problema,ca majoritatea celor care vi se adreseaza...a fost pusa in aplicare o poprire pe numele meu,mi-au fost blocate conturile,a fost ... (vezi toată discuția)
Oprire alocatie pentru o suma virata gresit de banca in contul meu mireya mireya Buna seara.M-am confruntat cu urmatoarea situatie; am gasit in contul meu suma de 400 ron pe care i-am retras nestiind de unde provin )primul gand a fost ca de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. v cu o întrebare vreau sa va deranjez. am fost anunțat ... scoica_80 scoica_80 Buna seara. V Cu o întrebare vreau sa va deranjez. Am fost anunțat că voi fi executat silit pentru un credit luat de sotie in care eu eram co-platitor. ... (vezi toată discuția)