avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Pot emite chitanta fara factura la traduceri?
Discuție deschisă în Traduceri

Pot emite chitanta fara factura la traduceri?

Buna ziua,
Vin si eu cu o intrebare. Am infiintat de curand o firma de traduceri si mi s-a cerut sa emit o chitanta pentru o suma primita cash, din urma traducerilor. Pot sa emit doar o chitanta pe care sa scrie "cv.servicii traducere conform contractului X" pe care il am cu firma respectiva? De luna viitoare intentionez sa emit factura si chitanta, daca plata este tot cash.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:11, 17 Mai 2016
Cred ca aveti obligatia folosirii casei de marcat fiscala.
Buna ziua,
Se va emite si factura si bon fiscal la plata numerar iar daca se achita prin banca se emite doar factura.
Aveti in link-ul urmator informatii despre casa de marcat, asa cum spunea si Dl. contabil mai sus, aveti obligatia folosirii casei de marcat fiscala.
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emiterea facturii + chitanþã stepano stepano In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa traducator, am cif, pot sa iau casa de marcat ? oliviacarmen oliviacarmen Ajutor! Sunt PFA traducator, inregistrat la ANAF (am CIF), dar nu la ORC(nu am CUI). Vreau sa-mi iau casa de marcat. Pot? Am vazut ca din unul din actele ... (vezi toată discuția)
Obligatie emitere factura pfa traducator? sonia1978 sonia1978 Sunt PFA traducator, in sistem real, neplatitor de TVA. Va rog sa-mi spuneti daca incepand cu anul 2013 este obligatorie emiterea de factura (pe langa ... (vezi toată discuția)