avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de vanzare- cumparare

In noiembrie 2014 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare imobil cu teren cu plata unui avans pentru a-si putea perfecta actele in decurs de doi ani urmand sa facem actele la notariat (promisiunea am facut-o de mana doar noi doi si cu doi martori), eu pastrand chitanta originala de proprietate a terenului cumparat in 1957.
Acum o luna proprietarul a decedat , am aflat acum eu actele nu am reusit sa le fac la notar, dar au venit niste persoane pretinzand ca au facut acte la notariat sa aiba grija de proprietar cu conditia sa-i ramana imobilul. Intrebare: putea sa faca act la notariat fara acea chitanta de proprietate in original, este legal acel contract de ingrijire?


Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:47, 18 Mai 2016
dar acum dupa decesul proprietarului ei vin si spun ca imobilul le apartine intrucat au ctr de intretinere cu ramanere in imobil.
eu acum ar trebui sa deschid proces pentru o hotarare judecatoreasa care sa tina loc de contract ?? si pe cei care au avut grija de proprietar sa nu-i las sa intre in imobil?
Din pacate nu ati facut nici promisiunea de vanzare cum trebuie, asa incat dupa mine, la o vedere din avion, nu mai aveti ce face.
Actele nu se fac cu martori, se fac la notariat.
Chitanta aceea in original nu era mare lucru, nu in baza ei s-a vandut, au fost acte de proprietate la baza. Ce, nu stiu. Cum au obtinut? Iar nu pot sa cunosc... din pacate, demersurile dv. incomplete, fara un avocat sau notar, nu s-au terminat bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarârea care sa tina loc de act autentic CostySoare CostySoare Actiunea pentru obtinerea hotarâri care sa țina loc de act autentic,procedura. (vezi toată discuția)
Vanzare - cumparare teren agricol silvia77 silvia77 Buna ziua. Am cumparat teren impreuna cu un prieten, l-am platit integral facand la notariat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare, vanzatorii nu ne-au ... (vezi toată discuția)
Autentificare act liviupaun liviupaun in anul 2000 am cumparat un teren cu act de mana,am platit de atunci si l-am inscris la rol,acum as dori sa autentific actul.cum anume trebuie sa procedez?va ... (vezi toată discuția)