avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legislatie contract de munca UK
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legislatie contract de munca UK

Buna ziua,
In urma unor interviuri reprezentantii unui hotel din UK i-au propus prietenului meu un post la acel hotel. Agentia de recrutare care a intermediat interviurile a trimis un doc "terms & conditions of employment" pe care l-au numit contract, solicitand semnarea acestuia in urma agrearii conditilor prevazute.
Va rog sa imi spuneti daca contractul de munca din UK are o structura diferita, tinand cont ca din documentul primit de la agentia de recrutare lipsesc urmatoarele aspecte:
- datele angajatului
-nu are nr de inregistrare sau rubrica pentru a fi completat ulterior dupa inregistrare
-nu are numele reprezentantului care a semnat; contine doar o semnatura a hotelului ( ori o institutie nu are drept de semnatura din cate stiu)
-nu contine anexa cu fisa postului
-nu are obligatii si indatoriri ale anagajatului si angajatorului
Nu are clar o structura a unui contract.
Suntem ingrijorati ca acest document denumit contract nu prezinta protectie angajatului si ca acesta poate lucra ilegal in UK, poate fi neplatit sau poate avea orice alte neplaceri in aceasta colaborare. Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Valias , utilizator 17:41, 16 Mai 2016
Va multumesc pentru timpul acordat!
In continuare mi-ar fi de mare ajutor daca as primi un sfat de la o persoana care cunoaste legislatia din uk :)
Legislatia muncii din Marea Britanie permite semnarea punctelor separate din contract, dar cele mai importante lucruri trebuie mentionate in partea principala (asa-numita "master") din contract. Aceste lucruri sunt:
- Denumirea angajatorului si numele angajatului (adica, nume si prenume);
- Data angajarii si data angajarii permanente (pana la acesta data din urma poate fi, de exemplu, 3 luni perioada de proba);
- Pozitia angajatului, precum si o scurta descriere a activitatii;
- Locul de munca;
- Salariul (tarif, frecventa de plata: lunar, saptamanal, etc., bonusuri, precum si foarte popularul sistem de pensii private din Anglia, desi angajatorul nu are obligativitate sa-l ofere angajatului);
- Programul de lucru (de obicei, se specifica numarul de ore lucratoare, precum si se mentioneaza daca trebuie sa lucrezi noaptea si in weekend; poate sa ceara sa semnezi un document prin care angajatorul poate sa specifice sa lucrezi mai mult de 48 de ore pe saptamana, ceea ce este legal, dar numai daca tu esti de acord; ar trebui sa stii ca angajatul are dreptul la 11 ore pentru odihna intre schimburi, precum si odihna neintrerupta de 24 de ore intr-o perioada de 7 zile, este obligatorie pauza de cel putin 20 minute daca lucrezi 6 ore sau mai mult; apropo, pentru tineri cu varste intre 16 - 17 ani se aplica reguli diferite);
- Concediu (cate zile de concediu, cand incepe asa-numitul „an de concediu” (in engl. „holiday year“), cu cat timp inainte trebuie sa ceri /te informezi si de la cine trebuie sa obtii permisul, daca poti transfera dreptul la concediu in alt „an de concediu”, care sunt constrangerile, de exemplu, perioadele importante in afaceri, atunci cand personalul nu poate sa plece in concediu);
- absente (din motive justificate sau nejustificate, plata a bolii, poate fi mentionata asigurarea de sanatate, etc);
- detalii complete despre acorduri colective existente (daca este cazul), care se aplica tuturor angajatiilor institutiei / societatii, fara exceptie (de exemplu, Employee Book);
- incetarea raporturilor de munca (care sunt conditiile care apar atunci cand angajatul respectiv angajatorul cere acest lucru; de obicei, trebuie sa raportezi in scris cu 1 saptamana inainte, daca o persoana este angajata temporar (in engl. „casual”) sau se afla in perioada de proba (in engl. „trial period“), si cu 1 luna inainte (sau 4 saptamani), daca serviciul este permanent (in engl. "permanent").
[ link extern ]
Va multumesc pentru ajutor :) Sunt de mare folos informatiile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plasare munca in strainatate mihai64 mihai64 De ce este acceptata juridic plasarea de munca in strainatate fara contract de munca??? semnarea unui contract de mediere nu confera nici un angajament ferm de ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare intre agentie de plasare forta de munca si un angajator de pe teritoriul europei. N_Iulian N_Iulian Buna ziua, Lucrez intr-o agentie de plasare a fortei de munca inregistrata la registrul comnertului. Incercam sa stabilim o colaborare cu un angajator din ... (vezi toată discuția)
Agent de munca temporara - legislatie aplicabila c.i.m. florin444 florin444 Buna ziua,as dori sa cunosc daca un Agent de Munca Temporara din Romanaia care doreste sa detaseze personal in Franta,are ca baza in intocmirea ... (vezi toată discuția)