Exista pe strada unde locuiesc 2 terenuri fara constructii si o curte cu o constructie nefinalizata din 2009 care sunt pline de buruieni. Acestea sunt eradicate in Europa civilizata dar la noi cresc in voie si cauzeaza alergii severe. Eu am alergie la ambrozie si in perioada august - septembrie am simptome de raceala severa o luna intreaga. Pot functiona normal doar luand pastile si stranuturile dese imi agraveaza problemele de sanatate la spate.
Exista o lege sau hotarare de consiliu local pe Bucuresti sau Sectorul 4 care poate fi folosita pentru a ii avertiza si apoi amenda pe proprietarii terenurilor?
Ii pot da in judecata daca nu se intampla nimic pentru ca efectiv imi afecteaza calitatea vietii?
Buna ziua!
Teoretic, Primaria ar putea lua masuri in acest sens, deoarece in Codul Fiscal este precizat, la art. 489 alin. (5), că impozitul pe clădirile şi terenurile neîngrijite va putea fi majorat cu până la 500%.
Prin urmare, daca d-voastra faceti o sesizare la Primarie, ei pot trimite o notificare proprietarului sa curete terenul pentru a nu fi aplicata supraimpozitarea...