avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari la asociatia de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari la asociatia de Proprietari

Buna ziua,
Deranjez si eu cu cateva neclaritari.
1.Asociatia de proprietari poate pune penalizari mai mari decat suma datoata ?
2.Daca nu locuieste nimeni in acel apartament, asociatia are dreptul sa te puna la plata cu "cota-parte indiviza". (nu se locuieste in acel apartament de 1 an si la asociatie imi trece ca plata "cota-parte indiviza")
Datoria mea este de 1124.50, iar la penalizari scrie 3491.38.
Eu am citit in legea nr. 230/2007 la articolul 49 scrie :"Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.".
Ma puteti lamuri ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:00, 20 Mai 2016
Desi pare o solutie salvatoare pe timp lung, s-a mers la OCPI. Intrebam daca nu exista vreo solutie imediata. Cu acest privilegiu imobiliar, AP nu prea doarme linistita, stiind ca acel restantier plateste cam ce si cand pofteste domnia sa. Exista alte 87 de apartamente care ar putea emite aceeasi pretentie de neplata daca tot nu li se intampla nimic...
anaoi75 a scris:
..un restantier achita doar restantele la intretinere, fara penalizari, care au ajuns la aprox 1000, la penalizari platind doar sume modice de 5-7 ron.

Omul achita o suma de bani iar dumneavoastra puteti sa stingeti datoriile asa cum este normal: cele mai vechi indiferent ca sunt restante sau penalizari neachitate.


Intr-un astfel de caz, am fost sfatuit de catre functionarii de la primarie care se ocupa de as. prop. sa ne adresam la Camera notarilor publici. Nu am folosit aceasta metoda, insa asa am inteles ca acolo putem fi sfatuiti cel mai bine cu privire la situatiile acestea. Adica se pot grabi procedurile de dezbatere a mostenirilor - cu metode specifice!
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari intretinere elena_zeca elena_zeca Noi am fost restantierui cu suma de 10.000,00 lei la intretinere ,am fost dati in judecata ,nu sa mers pana capat cu judecat deoarece am achitat intre timp ... (vezi toată discuția)
Modul de stingere a datoriilor la intretinere monicaion monicaion Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am de facut o expertiza contabila pentru un locatar care a platit intretinerea luna de luna, la scadenta, mai putin cu cota ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Ionut 81 Ionut 81 Buna ziua am si eu o intrebare mi-sa pus o oprire de vanzare pe ap.la OCPI de catre asociatia de propietari pentru ca am o datorie de 7920,90 lei pentru ne ... (vezi toată discuția)