avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 333/2003 se aplca in cazul meu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 333/2003 se aplca in cazul meu?

Buna ziua, iata care este situatia:
intr-un imobil aflat in proprietatea PMB (anume o fosta policliclinica, desfiintata in anul 2000) functioneaza 21 de cabinete medicale (2 ture) cu forme diferite de organizare: 18 sunt cabinete medicale individuale, organizate in baza OG 124/2008, 2 sunt cabinete de epertiza a capacitatii de munca, apartinand de Ministerul Muncii-Casa de Pansii MB si 1 este srl-cu mai multe functiuni de explorari medicale .
Fiecare cabinet are contract individual cu PMB , de concesiune a spatiului in care functioneaza, pentru care plateste o redeventa anuala corespunzatoarte suprafetei cabinetului si a cotei din spatiul comun care ii revine.
CMI pe care il reprezint eu are contract cu o firma de paza, cu 2 ofiteri pentru orele 16-6,+ zilele libere.
Totusi Politia Locala, care a efectuat control in baza legii 333/2003, impune aplicarea prevederilor acesteia, desi ea se refera la institutii si firme cu personalitate juridica- ceea ce nu e cazul CMI -urilor.
Rugamintea este sa imi spuneti ce trebuie sa fac ca sa nu ma urmareasca cu amenzile prevazute de legea asta, deoarece au intocmit p.v. pe numele meu, ca urmare a faptului ca eu am contractul de paza.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 22 Mai 2016
In ce sens, va impune ? Dati-ne mai multe detalii.
impune prin procesul verbal pe cere l-au intocmit, in care ormuleaza masurile ce trebuiesc luate (paza 24 de ore, alarma conectata la o firma de paza specializata in interventii, supraeghere video, toate cu termen de aplicare pe raspunderea conducerii unitatii. Aici e o hiba, pentru ca prin unitate se pare ca se refera la asamblul cabinetelor care functioneaza in iimobil, dar nu e clar cine cred ei ca e "conducerea" in conditiile in care p.v. este incheiat pe numele cabinetului meu individual, care a atras atentia prin aptul ca este titularul contractului cu firma de paza actuala. Eu as vrea sa stiu daca un cabinet medical individual poate fi tras la raspundere fata de prevederile legii 333/2003.
De ce nu primesc nici un raspuns?
Art.2 din Legea 333/2003:
(1) Ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite în prezenta lege unităţi, sunt obligate să asigure paza acestora.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluarea riscului la securitatea fizica nicosim nicosim Buna Ziua, As dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale ( PFA) sunt obligate de aceasta prevedere legala(H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea Normelor ... (vezi toată discuția)
Forma de functionare emmilia emmilia buna seara, am o problema la care nici macar nu stiu unde sa caut un raspuns. un Cabinet medical individual ia cu chirie un alt spatiu decat cel in care ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 privind paza: cabinet medical licrimon2002 licrimon2002 va salut ! stie cineva cat este de legal in aplicarea acestei legi? Mentionez ca sunt unicul cabinet medical care sunt in fiecare an vizitat de poilitia ... (vezi toată discuția)