avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ''Mituire'' angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

''Mituire'' angajati

Buna ziua,
Este legala oferirea catre angajatii unei firme partenere a unor bonificari sub forma de bonuri de combustibil, bonuri cadou, etc., pe baza de proces verbal de primire predare, dar care sunt oferite fara stiinta administratorului firmei?
Pe procesul verbal este trecut numele firmei si stampila firmei primitoare dar bonurile le iau angajatii care semneaza pentru primire si care dau anumite comenzi catre firma ce ofera aceste bonificatii.
Trebuie impozitate aceste venituri de catre organele fiscale?
Ce sanctiuni pot primi administratorii firmelor primitoare daca nu platesc impozitul pe respectivele venituri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:00, 16 Mai 2016
La prima vedere poate fi considerat furt: emiterea de bonuri care se cuvin salaritilor pe numele unor persoane care nu sunt. Si fals, totodata. Cine a facut asta trebuie sa raspunda. Administratorul nu trebuie sa faca totul, dar trebuie sa stie cum sunt delegate puterile si, pe cale de consecinta, raspunderile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare tichete de masa cadou ? aprov1961 aprov1961 Cu ocazia Craciunului firma la care lucrez mi-a dat 20 tichete de masa cadou in valoare de 10 lei fiecare. Am fost pus de catre contabila sa semnez un stat de ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri cadou salariat Milady09 Milady09 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu raspunsuri legislative in urmatoarea situatie: Firma angajatoare ofera angajatiilor bonuri cadou o data la 6 luni, in ... (vezi toată discuția)
Bonuri cadou ioana2525 ioana2525 Am o prietena care lucreaza in cadrul unei firme de vanzari. Pana acum lua procentul din vanzari in bonuri cadou (ceea ce era f. avantajos pt ea...). I s a ... (vezi toată discuția)