As dori sa stiu si eu daca ne putem "baza" pe aceasta decizie data de ICCJ in care se face referire la faptul ca putem invoca lipsa de reprezentant legal in cazul unei executari silite. Stiu ca decizia trebuie motivata in 30 de zile si publicata in Monitorul oficial in maxim alte 15 zile de la motivare, dar nu am gasit nimic momentan despre acesta.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.) Care sunt sansele de castig al celui executat daca s-ar invoca aceasta lipsa de reprezentant? (este sigura decizia sau poate fi retrasa sau modificata)
2.) Ca o ipoteza, recuperatorii pot recurge la o strategie in care sa faca un contract/intelegere cu bancile de la care au cumparat creantele pentru a trimite un reprezentant legal sa reprezinte cazul de executare silita?
3.) Exista alte legi care ar putea anula efectul acestei decizii?
4.) Ce sfatuiti oamenii care se afla cu situatia cesionata catre niste recuperatori de creante avand in vedere aceasta decizie?
Decizia nr. 9 / 2016 nu a fost publicata inca in Monitorul Oficial. Devine obligatorie de la publicare, astfel ca societatile comerciale cu profil recuperari creante nu mai pot fi mandatate de alte societati pentru demersurile de executare.
Societatile de recuperare creante isi pot angaja oricand un avocat pt a le reprezenta interesele.
lipsa calitatii de reprezentant poate fi acoperita. Puteti invoca exceptia dar cu siguranta aceasta va fi respinsa de catre instanta in ipoteza in care creditorul nu va semna personal cererea si va incheia un contract de asistenta juridica cu un avocat.