avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie 1% din apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie 1% din apartament

As dori sa stiu daca o donatie de 1% dintr-un apartament ar fi suficienta pt a dobandi calitatea de co-proprietar? Acest lucru ar fi necesar pt presedintele asociatiei noastre care a fost ales cu toate ca nu este proprietar in acte, el fiind unicul fiu al unor proprietari din bloc. 2 locatari genul "Gica contra" au contestat in instanta hotararea Adunarii generale, cu toate ca ei nu au candidat la functie si nimeni altcineva nu a vrut sa candideze. In legea 230/2007 se spune ca presedintele asoc de propr este ales din randul proprietarilor membri ai asoc. Nu prevede insa situatia in care nici un proprietar nu doreste sa fie ales.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 07:52, 17 Mai 2016
Presedintele poate fi ales dintre membrii alesi ai Com Executiv, nu este obligatoriu sa fie ales de proprietari in mod expres.

Daca niciunul nu doreste sa fie presedinte atunci de ce au fost de acord sa faca parte din CEx?

Este o tampenie ca un locatar sa fie nevoit sa primeasca prin donatie chiar si 0,5% dintr-o proprietate pentru a deveni coproprietar si sa obtina functia de presedinte al AP.

Cine ii suporta costurile notariale pentru donatie, asociatia de proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietar eugarizan eugarizan Presedintele aociatiei de proprietari si a dat demisia in urma cu vreo 2 luni si acum cautam un inlocuitor cand se v a da voie vom convoca adunarea generala , ... (vezi toată discuția)
Proprietar vs. membru al asociatiei de proprietari. georgetteivonna georgetteivonna Buna seara, am o nelamurire. Locuiesc la bloc, sunt cu cineva, stam impreuna, nefiind casatoriti, problema este urmatoarea; Apartamentul este pe numele meu si ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)