avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata reparatie acoperis

In data de 24 martie 2016 (data contactului de vanzare-cumparare) am achizitionat un apartament in care nu m-am mutat inca. Fostul proprietar trebuia, conform contractului, sa elibereze imobilul pana la data de 06.05.2016, dar ne-am inteles verbal sa mai stea pana termina de renovat apartamentul in care urmeaza sa se mute. Astazi, 17.05.2016, am mers la Asociatia de Proprietari de care apartine imobilul pentru a vedea ce sume mai au de plata fostii proprietari (inca locatari in acel apartament). Am aflat cu stupoare ca, pe langa intretinerea aferenta lunilor aprilie si mai, care trebuie achitata de cei care inca locuiesc acolo, mai e de plata o suma de 400 de lei, reprezentand reparatia acoperisului blocului pe tronsonul pe care se afla apartamentul cumparat de mine. Presedintele Asociatiei sustine ca reparatia s-a efectuat saptamana trecuta si ca eu sunt cel care trebuie sa plateasca cei 400 de lei. Treaba este ca eu nici nu am stiut de aceasta lucrare, implicit nu mi-am dat acordul pentru efectuarea ei, si nici nu locuiesc inca acolo. Cine trebuie sa plateasca aceasta suma, eu sau fostii proprietari care inca locuiesc acolo?
Cel mai recent răspuns: catalinmail072007 , utilizator 22:50, 22 Mai 2016
suma s-a repartizat acelui apartament functie de cota parte indiviza.
Acum, e vorba de intelegerea intre vanzator si cumparator.
Cel care va beneficia de efectele reparatiei este noul proprietar.

Multumesc pentru raspuns. Trebuie sa vad si documentele pe baza carora s-a efectuat reparatia, precum si modul de calcul a sumei ce revine de plata fiecarui proprietar. Nu? Daca lucrarea s-a facut "la negru", tot sunt obligat sa platesc? Cam asa se fac aceste reparatii...
Lasati banuielile si neincrederea!
Sunteti proprietar din data de 24 martie si in aceasta calitate sunteti obligat, conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, sa suportati toate sumele repartizate pe lista de plata, incepand cu 01.04.2016, indiferent cine locuieste in apartament.
Sigur ca aveti dreptul legal de acces la orice document al asociatiei, aveti obligatia sa depuneti in copie actele de cumparare a apartamentului, aveti dreptul sa deveniti membru al asociatiei s.a.m.d.
Am amintit cateva din drepturi si obligatii care sunt elementare si atat timp cat va indepliniti obligatiile, puteti cere drepturile fara probleme.
Va sugerez sa fiti aproape de vecini, de conducerea asociatiei, pentru ca asa o sa puteti rezolva mai usor orice problema.
Stimate "Adriantot", as lasa banuielile deoparte, dar fosta proprietara, care a locuit pana astazi in apartament tocmai mi-a confirmat ca nu s-a facut nici o reparatie la acoperisul blocului, nu s-a cerut nici un acord al membrilor asociatiei pentru efectuarea unei astfel de lucrari. Asa ca... de platit, as plati, dar pentru ce? Voi merge la asociatie saptamana viitoare si voi cere actela doveditoare ale efectuarii lucrarii. Daca exista... M-ati luat cam tare in raspunsul dumneavoastra cu: "Sunteti proprietar... si in aceasta calitate sunteti obligat... sa suportati toate sumele repartizate pe lista de plata". Nu, nu sunt obligat sa platesc, orbeste, sumele de pe lista de plata, ci doar dupa ce verific autenticitatea lor! Sunt satul pana peste cap de "invartelile" pe care le fac presedintii si administratorii de asociatii. Studii juridice nu am, de aceea mai am nevoie de un sfat, din cand in cand, dar cu acte si bani lucrez de 20 de ani, stau la bloc de cand m-am nascut, asa ca stiu si "miros" ce "combinatii" se fac prin asociatii... Nu spun ca toti cei care se ocupa de asociatiile de proprietari comit contraventii sau infractiuni, ci doar o parte, mica sau mare (cine stie!), dintre acestia. Cine zice ca nu e asa, minte! Din luna martie s-au facut anumite modificari in ceea ce priveste obligatiile reprezentantilor asociatiilor de proprietari, in sensul obligativitatii afisarii modalitatii de calcul în urma căruia au rezultat sumele lunare de plată. Nu am vazut asa ceva afisat la nici unul dintre blocurile in care am intrat din martie si pana in prezent! De ce?
Poate fiecare dintre noi are experiente si idei deja formate cu privire la oameni. Intre a fi banuitor sau neincrezator si a acorda incredere celor din jurul nostru, eu am optat intotdeauna pentru ultima varianta.
Eu plec de la prezumtia de nevinovatie.
Pentru orice problema inclusiv pentru acea reparatie facuta sau nu dar mai ales pentru neafisarea modalitatii de calcul, discutati cu presedintele asociatiei si nu cu administratorul. Discutati si cu vecinii dumneavoastra pentru ca sunteti acum in aceeasi barca iar o reparatie la terasa se suporta si de ceilalti vecini nu numai de fostul sau actualul proprietar al unui apartament.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vanzare apartament deltady deltady Buna seara. Am cautat prin forum, am gasit cateva discutii pe marginea subiectului, dar nu prea m-am lamurit. Situatia noastra este asa: Un proprietar a ... (vezi toată discuția)
Vechiul proprietar nu a platit fond de rulment si de reparatii! dianamonica dianamonica Buna seara! Va rog sa ne sfatuiti si pe noi, proprietari de putina vreme, prinsi intr-o situatie destul de aiurea: De vreo 2 luni intampinam probleme la ... (vezi toată discuția)
Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)