avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme mostenire cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme mostenire cont bancar

O prietena are o problema destul de "ciudata":i-a murit socrul acum vreo 2 luni si familia nu a facut inca succesiunea. Socrul avea la o banca un depozit de 20000 lei, cu drept de retragere si pentru sotie. Dupa deces familia a incercat sa intre in posesia banilor din acel depozit fara succes., soacra ei fiind refuzata de catre personalul bancii. Chiar au fost sfatuiti sa nu se adreseze unui notar. Ce e de facut? Eu am sfatuit-o sa faca urgent succesiunea si cu actele de mostenire sa mearga la banca pentru retragerea banilor din acel depozit. Impresia este ca banca doreste sa ramana cu banii. Ma gandesc ca timpul trece si poate la un moment dat va fi prea tarziu.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 18:49, 17 Mai 2016
Buna ziua,
Asa este: "timpul trece si apoi va fi prea tarziu" !

Trebuie sa mearga la un notar si sa deschida succesiunea de pe urma celui decedat. In baza certificatului de mostenitor, banca nu va mai putea sa le refuze intrarea in posesia banilor.
Lauramoro a scris:

Chiar au fost sfatuiti sa nu se adreseze unui notar.

Sa nu? de ce? ce motivatie i-au oferit ca sa nu se adreseze unui notar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision bancar la succesiune artur1971 artur1971 Buna ziua , as dori sa ma ajutati cu o problema. Daca socrul meu decedeaza si el are bani in banca , bani pe care in timpul vietii nu a inputernicit pe nimeni ... (vezi toată discuția)
Hartuire, amenintare si insulta LEELOO75 LEELOO75 Buna ziua, Am urmatoarea problema, eu, sotul si baietelul nostru stam impreuna cu soacra, cumnatul si sotia acestuia, socrul meu a murit acum 6 ani dar nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune si altele standan54 standan54 Buna ziua, Am urmatoarea problema: socrul a decedat,casa este pe numele soacrei, de asemenea mentionez ca toate contractele de utilitati sunt tot pe numele ... (vezi toată discuția)