avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare casa cu Carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare casa cu Carte funciara

Buna ziua!
Momentan sunt plecat in Anglia si nu pot merge sa cer parerea unui notar, asa ca am sa incerc sa gasesc un raspuns pe forumul Avocatnet! Multumesc anticipat celor care vor incerca sa ma lamureasca!
Planuiesc sa pun la vanzare o casa, cartea funciara exista si este facuta acum 6 - 7 ani, in urma cu aproximativ 2 ani cei de la primarie au avut un proiect sponsorizat de U.E. prin care au facut carti funciare la toate proprietatile din localitate(desi am refuzat acest lucru din moment ce aveam deja una facuta si platita de mine), carti funciare care nici pana azi nu au ajuns in posesia proprietarilor! recent mama mea a auzit un vecin ca a vrut sa vanda casa si nu a putut deoarece nu avea cartea facuta de primarie, el avand de asemenea carte facuta pe banii lui!
Intrebarea este, daca eu am carte funciara legala, pot vinde casa sau acele carti funciare facute de primarie le anuleaza pe cele facute de proprietari. In acest caz ele nefiind nici macar terminate din cauze nestiute nici de cei de la primarie, ce ar fi de facut?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: neamar , utilizator 17:51, 17 Mai 2016
Puteti vinde. Nu au cum sa anuleze ceva acele carti funciare.

Daca aveti actele in regula, inregistrarea la cartea funciara si facut cadastrul, este OK.

Puteti vinde.
Multumesc pentru raspunsul Dumneavoastra! Da este facut cadastrul si este inregistrata, totul este facut ca la carte cum se spune, va multumesc inca odata pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sttela55 sttela55 tata si fratele lui au cumparat un teren de 1000 m/p , apoi l-au impartit in 500 m/p fiecare. Si-au facut casa fiecare , au decedat si ei si sotiile lor si ... (vezi toată discuția)
Proces ocupare abuziva d33a_me d33a_me Buna ziua, In 2002 am cumparat un teren printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Acesta nu a fost inregistrat in cartea funciara, nu s-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare pod pt mansardare rodica_crisan rodica_crisan buna tuturor ; am o problema si eu si nefiind jurist nu ma pricep............. avem un imobil 6 proprietari , ne-am hotarat sa vindem podul imobilului (in ... (vezi toată discuția)