avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract civil de prestari servicii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract civil de prestari servicii

Buna ziua,

Daca am semnat un contract civil de prestare servicii si cealalta parte a convenit sa plateasca darile eu trebuie sa mai fac ceva? Mai trebuie sa il declar la fisc? Mentionez ca m-au platit in cash, retinand contributia ceruta de lege.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:51, 19 Mai 2016
Trebuie sa fie trecut clar in contract ca beneficiarul serviciului prestat de dumneavoastra va va retine si plati la stat intreg impozitul pe venit de 16%. In acest caz nu mai depuneti d200 pentru anul 2015. Daca cumva vi s-a retinut si platit doar 10% ca impozit pe venit din contracte civile, atunci va trebui sa depuneti d200 pentru anul 2015 si sa atasati copie dupa adeverinta de la beneficiar in care sa fie trecut clar venitul brut care vi l-a datorat in 2015 si impozitul platit in 2015 in numele dumneavoastra ca impozit pe venit.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Au platit 16%. DIn asta inteleg ca eu sunt "in ordine", nu? Multumesc!
Da. Nu trebuie sa mai faceti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ii cu retinere taxe la incasare teodorescu madalina teodorescu madalina Bună ziua, Am înființat un II și as dori sa știu ce declaratii depun și ce taxe am de plătit. Pe internet nu găsesc nimic clar despre situația ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe venitul anual MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Am o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. Lucrez cu contract de munca (carte de munca) si am 2 colaborari cu contract. Pentru toate mi se ... (vezi toată discuția)
Conventie civila - declarare si impozitare Clueless Clueless Lucrez cu norma intreaga la o societate comerciala de stat. Am realizat o traducere (tehnica) pentru o societate de profil care doreste sa incheie o ... (vezi toată discuția)