avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exista o obligatie a angajatorului sa arate modul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exista o obligatie a angajatorului sa arate modul de calcul a unor sume la care a fost obligat de instanta?

Buna ziua
Va rog mult sa imi spuneti punctul dvs. de vedere cu privire la urmatoarea speta:
Un fost angajat al unei societati a fost disponibilizat pentru abatere disciplinara (lipsa nemotivata de la serviciu) A atacat decizia de concediere in instanta in calea de atac a apelului a castigat procesul iar instanta a obligat parata sa il reintegreze pe post si sa ii plateasca despăgubiri în favoarea reclamantului, egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective. Societatea s-a conformat si ia platit acestuia drepturile la care a fost obligata.
INTREBARE: Are obligatia societatea a solicitarea angajatului in cauza sa ii prezinte un calcul detailat a sumelor achitate ? Sau poate pur si simplu sa ii raspunda la cerere ca s-a conformat dispozitiilor instantei.Mentionez faptul ca banii i-au fost virati in cont angajatului ....
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 12:41, 18 Mai 2016
Din ce cunosc eu, exista aceasta obligatie de a prezenta modul de calcul.
Puteti sa imi spuneti , va rog unde este prevazuta aceasta obligatie?
Nu exista un text de lege care sa oblige la asa ceva pe angajator .... salariatul poate cotesta suma calculata de angajator sau poate angaja o expertiza extrajudiciara.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale pentru un functionar public reintegrat Gica Ailincai Gica Ailincai In situatia in care instanta decide ,,Obliga parata la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate, reactualizate de care ar fi ... (vezi toată discuția)
Somaj claris05desi claris05desi In anul 2011 am fost disponibilizat, am contestat in instanta respectiva decizie avand castig de cauza am fost reincadrat cu obligatia din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)
Calcul despagubire egala cu salariile majorate, indexate si reactualizate djurjpetre djurjpetre Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cum ar trebui calculata despagubirea egala cu salariile majorate,indexate si reactualizare. In martie 2018 mi-au desfacut ... (vezi toată discuția)