Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie: Mama mea sufera de Alzheimer. Vrem sa demaram procedura de punere sub interdictie si numire tutore. Tata a decedat, am ramas decat eu si fratele meu singurele rude de gradul 1. Deoarece nu am ajuns la un consesns privind numirea unui tutore, am hotarat sa fim impreuna tutorii mamei. Este posibil asa ceva sau trebuie obligatoriu o singura persoana numita tutore? Multumesc!
Teoretic legea nu interzice ca 2 persoane sa fie numite tutore/curator. Singurele conditii sunt de a avea capacitate deplina de exercitiu si sa fie in masura sa indeplineasca aceasta sarcina.
In practica insa o astfel de masura nu cred sa functioneze, existand mari sanse ca cei 2 tutori sa nu se puna de acord (cum nu exista nici acum acord care dintre dvs sa fie numit tutore). De aceea cred ca nici instanta nu va dispune o astfel d emasura.
Mai informati-va exact ce inseamna a fi tutore, ce acte poate face tutorele si cum le poate face. Ma gandesc ca astfel poate ajungeti sa hotarati ceva de comun acord privind ocrotirea mamei dvs.
Multumesc pt raspuns! M-ar ajuta foarte mult daca cineva s-a lovit de un caz identic, ca sa stiu daca e cazul sa ducem actiunea mai departe. Din ce inteleg din raspunsul d-nei gerberga, e posibil ca instanta sa nu fie de acord si atunci vom pierde timp pretios pana la pronuntare riscand sa primim si un raspuns negativ. In acest caz puteti sa-mi faceti o recomadare? Ce ar trebui sa facem? Daca nu ni se permite sa fim amandoi tutori si nu cadem de acord sa fie unul din noi ar trebui sa cerem un tutore din oficiu? Va multumesc!
Dementa
mariw
Bunicul meu e proprietarul casei unde locuiesc eu,mama,tata si bunica. Bunicul meu fiind divortat de bunica,mama fiind fiica lui. Bunicul meu a avut tendative ... (vezi toată discuția)
Tutore
deliaj
Bună ziua
As dori să știu dacă se poate institui sau numi un tutore pt. mama mea.Ea nu are probleme psihice,se descurca singura încă,dar nu se știe ... (vezi toată discuția)