avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contractul de comision/ mandat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contractul de comision/ mandat

Incerc sa ma lamuresc atat asupra cotei de impozitare a contractelor de comision si a celor de mandat, cat si de modul de inregistrare al acestora.
Se platesc si alte contributii la aceste tipuri de contract? Trebuiesc depuse declaratii pentru ele?
Cat?#-o
Unde?
Cum?????X-(

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: cristina cozariuc , utilizator 16:23, 13 August 2009
Cota de impozitare in cazul contractului de mandat este de 16%, restul contributiilor si le plateste singur.
La contractul de comision este cred aceeasi cota(daca este persoana fizica fara calitate de comerciant, adica PFA).
Exista o lege( cat mai explicita, daca exista asa ceva) referitoare la aceste contracte?

Aceste contracte se inregistreaza undeva?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Ajutor : contractul de comision goldfish goldfish buna ziua! va rog sa ma lamuriti si pe mine: voi incheia un contract de comision cu o firma, eu voi primi comisionul, spuneti-mi unde il inregistrez ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)