avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ucidere din culpa

Buna ziua. Am un dosar in ..........Un doctor a fost acuzat de ucidere din culpa, in dosarul de la politie a fost data o ordonanta de NUP, am formulat contestatie si dosarul este la instanta. Este posibil ca in dosarul de la politie sa existe 4 expertize medico legale care sa prevada,, decesul a survenit ca urmare a neglijentei doctorului si parchetul sa dea NUP. Cum imi pot sustine contestatia? Multumesc
Vezi in Cpc plangerea impotriva rezolutiei procurorului.
Scuze Cpp.
1.culpa medicala nu este tot una cu culpa penala.
2. mai sunt si alte conditii pentru incriminarea unei fapte nu numai culpa (legatura de cauzalitate, pericolul social etc.)
3. nesanctionarea penala a faptuitorului nu exclude dreptul partii vatamate la actiune in civil.
in contestatie trebue sa combati argumentele parchetului. Incearca sa gasesti jurisprudenta europeana ca romaneasca ioc.
Multumesc, incerc tot citesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 278/1, alin 8 lit a: respinge plangerea ca inadmisibila anola anola am si eu o mare problema: 1.plangere penala pentru fals, uz de fals si declarea in fals(290.291,292 cpp)Propunere de NUP. 2.dispozitia primului ... (vezi toată discuția)
Accident auto oitaus78 oitaus78 Buna seara, Acum 3 saptamani am facut un accident intr-o localitate: o transportam pe mamaie care este grav bolnava la un spital dar, din neatentie (am intors ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)