avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PERIOADA PLATA PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PERIOADA PLATA PENSIE ALIMENTARA

Fosta sotie a bagat divort pe 17 octombrie 2013

eu platesc pensie alimentara din 17 octombrie 2013

cate luni de pensie alimentara sunt platite pana azi 19 mai 2016 ?

eu am calculat o luna de pensie alimentara intre 17 octombrie 2013- 17 noiembrie 2013 iar pana pe 17 mai 2016 rezulta 30 luni? este corect ? cum se calculeaza mai exact ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:30, 19 Mai 2016
Se calculează pe lună calendaristică 01 - 30/31 zilele lunii.
Ați plătit pentru luna octombrie fără să conteze data, scadența lunii este 31-octombrie.
Apoi în noiembrie ați plătit pentru noiembrie, în decembrie ați plătit pentru decembrie și tot așa.... etc.
Data scadentă a fiecărei luni este ultima zi din luna respectivă.

deci sa inteleg ca de fapt sunt 32 luni cu totul..inclusiv mai.

eu deja am platit pe mai 260 lei pensia normala iar parata vrea 280 lei dupa marire..cererea ei e inregistrata pe 4 mai.

deci sa inteleg ca pe luna mai mai platesc 20 lei? eu deja am 540 lei platiti in avans. acesti bani nu dispar? se pot scade pe lunile urmatoare? iunie si iulie?
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2016
gi-jane2, moderator
Cum v-am mai spus, scadența lunii este ultima zi, 30/31, deci indiferent că plătiți pensia pentru luna în curs pe data de 11 sau pe 31, plata este pentru luna în curs respectivă.
Dacă pe luna mai ați plătit deja 260 și ar trebui să plătiți 280, mai achitați doar diferența de 20 lei. Să păstrați cu mare sfințenie chitanțele, să aveți cu ce proba la o eventuală surpriză.
Orice sumă plătită în avans este deductibilă din plățile pentru lunile viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara 10dan12345 10dan12345 Cu cat s-a marit pensia alimentara din anului 2008 pana in anul 2011? In anul 2008 plateam 30 euro (eram si sunt somer) ma intereseaza cu cat s-a marit, cat ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment in asociatia de proprietari VILI48 VILI48 VA ROG SA MA LAMURITI:La infintarea asociatie de locatari s-a constituit un fond de rulment care reprezenta media cheltuielilor la intretinere a 12 luni ... (vezi toată discuția)
Se poate stabili in instanta o data exacta la care trebuie sa platesc pensia alimentara? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Revin la dvs. cu o intrebare (daca aveti cunostinta de astfel de cazuri): Situatia este urmatoarea: cand am divortat am incheiat o conventie ... (vezi toată discuția)