avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Demersuri legale în cazul unei infracțiuni ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Demersuri legale în cazul unei infracțiuni săvârșite într-o intermediere de locuri de munca în străinătate

In atenția avocat.net......., va scriu aceste rânduri în speranța ca ne veți sprijini în demersul nostru, ca ne veți prezenta din experiența dumneavoastră profesionala care sunt căile legale de atac, pașii pe care ii avem de urmat pentru a ni se face dreptate și pentru a ne recupera pagubele .....ce demersuri trebuie sa facem și la ce foruri trebuie sa apelam ??

Solicit sprijin în numele miilor de persoane înșelate de către doua firme de plasare forță de munca în străinătate, respectiv X și partenera ei în aceasta escrocherie Y, ambele având același administrator și același sediu în mun.Arad. Rețeta folosita de acești infractori fiind una ingenioasa....pe diferite site-uri, OLX.ro, etc...publica oferte de munca în străinătate în domenii variate. oferte atractive atât din punct de vedere salarial cât și al celorlalte facilități oferite (cazare, masa, etc..).

Persoanele interesate sunt informate ca pentru aceasta intermediere nu vor fi reținute taxe și comisioane (cu excepția comisionului de 150 E pe care firma îl v-a retine din primul salariu al solicitantului), singurul cost pe care persoana interesata îl are de suportat este contravaloarea transportului în Germania în valoare de 660 lei. Este prezentat faptul ca locurile sunt limitate, persoanei interesate i se sugerează sa se grăbească pentru a prinde un loc disponibil......Răspunsurile venite din partea firmei sunt amabile, menite sa inspire siguranță și seriozitate......Sunt specificate documentele necesare la Arad (acte personale, de studii, de pregătire profesionala, adeverință medicala,etc..) și adresa sediului din Arad (o adresa intenționat greșită tocmai pentru a ascunde adevărata lor fata și pentru a nu ne putea informa despre ei în timp util).

Ajuns la sediu ești preluat de o operatoare, ți se prezintă din nou facilitățile oferite de angajatorul străin, se completează o documentație asemănătoare unui CV, achiți transportul - 660 lei și semnezi un alt rând de acte...asa zis-ul contract de mediere și factura prestări servicii...apoi mergi acasă așteptând ca pe data stabilita sa fii sunat pentru plecarea în Germania, lucru care nu se v-a mai întâmpla.......Pentru aceasta infracțiune (art. 215 Cod Penal, alineatul 1 și 3) împotriva celor doua firme am formulat plângeri penale înregistrate la IPJ Arad și la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

In tot acest timp activitatea acestor infractori continua nestingherit, înșelând pe banda rulanta iar indiferenta organelor abilitate lasă mari semne de întrebare.
Sper ca sprijinul și indrumarile dumneavoastră sa fie de bun augur in demersul nostru.........In numele tuturor celor păgubiți va mulțumesc anticipat !.....Cu stima și deosebit respect
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Florin1965 , utilizator 19:36, 25 Mai 2016
Va mulțumim pentru precizări și obiectivitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vre-o sansa de recuperare? zaNNy zaNNy Buna ziua. Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa ... (vezi toată discuția)
Bilete de avion false carmena_dixi carmena_dixi Buna seara,ma numesc Carmen,sunt din Braila si am cumparat de la firma Serufin din Braila(situata pe str Calarasilor langa tribunalul Braila)2 bilete de avion ... (vezi toată discuția)
In eventualitatea unei viitoare relații cu o persoană de ... Zamolxes Zamolxes In eventualitatea unei viitoare relații...cu o persoană de gen feminin...am.fost ademenit și convins să trimit anumite sume pt a asigura bunăstarea ... (vezi toată discuția)