avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebare legata de spatiul unde se plateste ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebare legata de spatiul unde se plateste intretinerea din bloc

Buna seara!

La subsolul blocului construit in 2010 exista o incapere unde care este folosita de asociatia de proprietari pentru depozitarea de materiale si ca loc de incasari.

Exista o stare de confuzie cu privire la detinatorul acelui spatiu: fie asociatia, fie constructorul.

Doua intrebari:
1. Unde se poate afla exact cine este proprietarul?
2. Mai are voie constructorul sa mai detina spatii in bloc odata ce el a fost predat asociatiei? Bineinteles ca nu ma refer la apartamentele din bloc, ci la spatiile ce nu sunt apartament: boxe, scari de lift, acoperis, spatii tehnice, etc.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alinbara , utilizator 10:18, 21 Mai 2016
Stimate utilizator,in postarea dv anterioara ati precizat concret destinatia spatiului
www.avocatnet.ro/content/for...
Subsolul imobilului,prin dispozitiile in vigoare reprezinta parte comuna,respectiv nu reprezinta proprietatea nici a constructorului ,nici a asociatiei de proprietari
In conditiile in care la nivelul imobilului de locuit in comun exista constituita asociatie de proprietari,aceasta a preluat pentru intretinere si reparatie partile comune,cai de acces,
subsol,terasa,ghene,uscatorii,etc
Nu va suparati dar in cele 2 postari dv precizati date contradictorii
In prima postare ati precizat
usa e incuiata, iar constructorul are materiale de constructii depozitate acolo.
,ulterior reveniti cu afirmatia
La subsolul blocului construit in 2010 exista o incapere unde care este folosita de asociatia de proprietari pentru depozitarea de materiale si ca loc de incasari.

Atat timp cat imobilul de locuit in comun are infiintata asociatie de proprietari,toate partile comune=cai acces,subsol,terasa,ghene,uscatorii apartin asociatiei de proprietari
Ramane la latitudinea reprezentantului legal al asociatiei de proprietari sa desfasoare demersuri catre constructor cu scopul dezafectarii bunurilor depozitate in partea comuna de imobil de locuit in comun
:D pare ca fac spam.

Nu este vorba de acelasi spatiu.
Adapostul antiaerian e construit in standarde, e mare, e incuiat, e situat la subsol in comun cu garajele/locurile de parcare subterane.

Spatiu de care vorbesc aici, e mic (aproximativ 16mp). Si e situat la subsol, unde se termina scarile, langa lift.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
alinbara, utilizator
@alinbara,
Spatiul despre care vorbiti este al as. proprietari, numai ca dezinteresul proprietarilor si a conducerii as. prop. face ca in acel subsol pot sa-si "concesioneze" spatii cine vrea si cine nu vrea.
De fapt dvs. stiti exact despre ce este vorba, dar ne testati rabdarea si inteligenta.
Asadar: conducerea as. prop. sa notifice constructorul sau cine a mai preluat spatii pe-acolo, ca in termen de 10-15-30 de zile sa elibereze spatiul. Dupa trecerea acelui timp, preluati spatiul si desfasurati-va activitatea.
Faza cu spatiile pentru sediul as. prop. a fost si este o problema acuta. Nici cei (proiectanti-constructori) din "epoca de aur" si nici cei de astazi nu aloca un spatiu destinat tocmai sediului as. prop., astfel ca eu si foarte multi ca mine ne desfasuram activitatea pe unde putem; eu de exemplu lucrez intr-un fost gunoier cu suprafata de 7 mp. Culmea, am fost obligati ca adresa sediului social sa sune cam asa: As..., str...,bloc... etajul 1, - spatiu amenajat... Deci acest spatiu l-am amenajat, ca nu puteam sa lucrez printe ghene si tubulaturi de gunoi....
La dvs. este o situatie super - incapere de 16 mp, insa este ocupata de catre constructor. Ma mir ca cei care au construit Casa poporului nu si-au "rezervat" niste sali de conferinte pe-acolo sa le umple cu roabe, lopeti si alte acareturi, ca daca tot se poarta, de ce nu?
Daca este vorba despre spatiu distinct,in care
exista o incapere unde care este folosita de asociatia de proprietari pentru depozitarea de materiale si ca loc de incasari.
,nu este nici o confuzie este un spatiu care face parte din partea comuna a imobilului de locuit in comun,respectiv a asociatiei de proprietari
. Mai are voie constructorul sa mai detina spatii in bloc odata ce el a fost predat asociatiei?

Clarificati concret situatia din cauza ca pana acum ati precizat existenta unei incaperi de 16 mp,utilizat de catre asociatie pentru depozitare de materiale si ca loc de incasari si la final intrebati daca mai are voie constructorul sa detina spatii-in timp ce in acest topic nu ati mai facut precizari ca in topicul anterior
Ma simt etichetat. Nu testez pe nimeni aici. Am venit sa găsesc niște răspunsuri. Nimeni din asociație, nici administratorul nu are (sau "nu au"?) raspunsuri la întrebările adresate aici. De aceea am venit aici pentru afla variante. Am fost si la primărie. O data. Atât am avut timp. Iar alte variante, printre care sa trimit pe altcineva sa se intereseze, au eșuat.

Innod subiectele.

1. Asociația de proprietari își desfășoară activitatea la subsol intr-o încăpere de aproximativ 16mp. Tot acolo sunt depozitate materiale ale asociației.
Constructorul a spus ca el da voie asociației sa își desfășoare activitatea acolo ai ca daca vrea sa o cumpere încăperea e dispus sa negocieze.
Am avut si încă am dubii ca el, constructorul, are in proprietate acel spațiu. Am venit aici sa întreb unde pot sa aflu daca el chiar este proprietarul acelui spațiu. Mai ales ca sunt sub impresia ca el dupa ce a predat blocul asociației nu mai poate deține încăperi altele decât apartamentele pentru vânzare.

2. Tot la subsol se afla un adăpost antiaerian. Acolo, același constructor si-a depozitat materiale. Si a încuiat si usa.
Știu acum ca adăpostul trebuie sa fie al primăriei si ca asociația are unele obligații, dar pentru ca asociația sa faca vreun demers la constructor, avem nevoie sa știm exact situația acelui adăpost. In speța unde aflam daca este sau nu este al constructorului. La aceasta întrebare am înțeles răspunsul: ne adresam ISU si se rezolva.

Mulțumesc pentru răbdare!
:D
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
alinbara, utilizator

Alte discuții în legătură

Spatiu de sub balconul de la parter, balcon construit cristinel_20052005 cristinel_20052005 Buna ziua As dori sa stiu al cui este spatiul de sub balconul de la parter, balcon construit deja, doar ca mai este spatiu sub el si as vrea sa il inchid si ... (vezi toată discuția)
Parti comune ela196 ela196 Buna seara. va rog sa-mi raspundeti la o intrebare , administratora si presedintele blocului au dreptul de a-mi lua boxa pe care am folosit-o ani de zile pe ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)