avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibilitate refuz de catre mama a testului ADN cerut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibilitate refuz de catre mama a testului ADN cerut de tata

In urma cu 8 ani fostul meu sot a bagat divortul de mine imediat dupa nasterea baiatului nostru,la divort el a declarat ca copilul nu este a lui desii copilul ii poarta numele.In acest timp el nu a participat in nici un fel la cresterea copilului,acum eu doresc sa imi iau copilul in Germania dar el nu vrea sa mi dea semnatura de buna voie,eu l am dat in judecata ca sa l scot din drepturile parintesti fara a avea nici o pretentie,insa avocatul meu m a sfatuit sa i cer sa plateasca pensia alimentara in ideea ca v a renunta legal copil.Tatal copilului cere testul ADN si daca se dovedeste ca el e tatal doreste drept de vizita etc.si nu doreste sa i dea semnatura copilului pt a putea pleca cu el din tara.INTREBARILE mele sunt;ce se intampla daca eu refuz sa i se faca testul ADN copilului???daca am vreo sansa sa l fac sa mi dea semnatura sau sa castig custodia copilului?
Dacă copilul ii poarta numele plătește pensie.

Dacă nu este tatăl copilului se va stabili prin test ADN.
Se poate face oricum testul și fără dvs.
Copilul contează.
Daca ati divortat acum 8 ani de ce aveti nevoie de acordul lui pentru a iesi din tara? Nu era custodia comuna atunci, copilul va este incredintat doar dumneavoastra. Puteti iesi oricand cu el.
ce scrie in ultima hotarare judecatoreasca ce face referire la copil?
eu l am dat in judecata ca sa l scot din drepturile parintesti fara a avea nici o pretentie

Prost v-a sfatuit cine v-o fi sfatuit, nu aveati nevoie de acordul tatalui pt a pleca in afara tarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate refuz test de paternitate Adela27 Adela27 Fostul sot vrea sa faca testul de paternitate il pot refuza?baiatul meu are 8 ani si tatal abia acum sa trezit sa faca test.ce se intampla daca refuz? (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Copilul nascut in timpul casatoriei. crina_cry crina_cry Buna ziua, am si eu o intrebare, Sora mea a fost maritata in anul 2004 si a divortat anul acesta in 2016, ea a nascut un copil in anul 2010, cu un alt barbat, ... (vezi toată discuția)