avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Muzica din folclor pentru un documentar - drepturi de ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Muzica din folclor pentru un documentar - drepturi de autor

Buna ziua,

Lucrez la un documentar international si doresc sa folosesc cateva melodii din repertoriul romanesc / muzica folk, populara pentru fundalul partii filmate in Romania.
Intrebarea mea este daca pot utiliza melodii preluate din folclor, cantate de artisti vechi sau contemporani, pe care le gasesc pe youtube sau este necesar acordul lor sau al urmasilor. Cateva exemple sunt Ioan Bocsa - Ana, zorile se varsa; Cine-a pus carciuma-n drum; Adda - Lupii.

Multumesc,

Marian
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 16:08, 23 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa zicem ca notele (partitura) nu au sau nu mai au drepturi de autor, dar interpretarea de catre Cutarica poate avea drepturi de autor (daca n-au expirat intre timp).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor Josephine2016 Josephine2016 Tatal meu, desi era prof de lb .romana a fost un impatimit al muzicii corale , al folclorului, al cantecului popular. De aceea a creat nenumarate compozitii ... (vezi toată discuția)
Live streaming youtube Delete+Alt Delete+Alt Buna, situatia suna cam asa. Transmit pe canalul Youtube video de genul live streaming. In acest live streaming ma joc jocul FREE \"War Thunder\" care la un ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor pentru opere de creatie intelectuala Paraianu Adrian Paraianu Adrian Buna ziua As dori foarte mult sa cunosc cum as putea sa rezolv o situatie foarte neplacuta. Pe scurt este vorba despre o formatie de muzica pop rock cu ... (vezi toată discuția)