Angajamentul de plată reprezintă voinţa părţii (angajatului). Din acest considerent un astfel de angajament poate fi retras? Poate reveni asupra deciziei?
Asupra unui drept salarial trebuie sa se pronunte instanta.
la ce va referiti, care conditii?
incerc sa detaliez: societatea considera plata nedatorata, din discutii s-a semnat angajament de plata prin care se restituie suma in transe.
se retine din salar (fara a fi titlu executoriu)
angajatul se poate razgandi?? si sa atace in instanta?
In baza acestui angajament nu se poate face retineri din salariu, nu constituie titlu execitoriu (asa cum ati spus si dvs.).
Art.1325 C.civ. dispune ca, dacă prin lege nu se prevede altfel, dispoziţiile legale privitoare la contracte se aplică în mod corespunzător actelor unilaterale.
Astfel, fiind un act juridic, actul unilateral trebuie să fie expresia valabilă a unei voinţe, întocmai ca şi contractul, în privinţa căruia Codul civil prevede, printre condiţiile de existenţă, „consimţământul valabil al părţii care se obligă". Prin urmare, existenţa viciilor de consimţământ va fi sancţionată în acelaşi mod ca în cazul contractelor.
Refuz plata factura
nicoga
O societate de leasing a modificat unilateral dobanda de leasing si implicit valoarea facturii unei persoane juridice. Daca nu platesc factura, risc sa-mi ... (vezi toată discuția)