avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare angajament de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare angajament de plata

Angajamentul de plată reprezintă voinţa părţii (angajatului). Din acest considerent un astfel de angajament poate fi retras? Poate reveni asupra deciziei?

Asupra unui drept salarial trebuie sa se pronunte instanta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:27, 22 Mai 2016
Anularea unui angajament de plata depinde si de conditiile in care acesta a fost semnat.

Asupra neplatii unui drept salariat se pot pronunta :
- ITM-ul
- instanta de judecata
- mediator
la ce va referiti, care conditii?
incerc sa detaliez: societatea considera plata nedatorata, din discutii s-a semnat angajament de plata prin care se restituie suma in transe.
se retine din salar (fara a fi titlu executoriu)
angajatul se poate razgandi?? si sa atace in instanta?
In baza acestui angajament nu se poate face retineri din salariu, nu constituie titlu execitoriu (asa cum ati spus si dvs.).

Art.1325 C.civ. dispune ca, dacă prin lege nu se prevede altfel, dispoziţiile legale privitoare la contracte se aplică în mod corespunzător actelor unilaterale.

Astfel, fiind un act juridic, actul unilateral trebuie să fie expresia valabilă a unei voinţe, întocmai ca şi contractul, în privinţa căruia Codul civil prevede, printre condiţiile de existenţă, „consimţământul valabil al părţii care se obligă". Prin urmare, existenţa viciilor de consimţământ va fi sancţionată în acelaşi mod ca în cazul contractelor.
multumesc
cum poate fi anulat?
Numai printr-o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu creat de salariat monica borz monica borz Buna ziua. Ma intereseaza parerea dvs. referitor la recuperarea unui prejudiciu de la un salariat. Daca salariatul recunoaste prejudiciul si este de acord sa-l ... (vezi toată discuția)
Anularea casatoriei - consimtamant viciat lex124 lex124 Considerati ca am motive destul de intemeiate pentru a obtine in instanta anularea casatoriei ? Voi incerca sa detaliez cat pot de mult . M-am casatorit ... (vezi toată discuția)