avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

" Potrivit art.134 alin.1C.mun., in cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze".In care angajatorul refuza aceste drepturi,ce este de facut? Cui ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 23 Mai 2016
da, banuiam ca practica ne mananca. adica e dreptul angajatului, dar este dreptul angajatorului de a zice cat sa tina dreptul angajatului.multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2016
lavinia_gmx, utilizator
Problema este a legislatiei , nu a angajatorului care profita de ea.

Potrivit art.1 alin.2 C.civ., in cazurile neprevăzute de lege se aplică uzanţele, iar în lipsa acestora, dispoziţiile legale privitoare la situaţii asemănătoare, iar când nu există asemenea dispoziţii, principiile generale ale dreptului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii mihaela tm mihaela tm sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)
Program de lucru de 8h si 30min beczukdavid beczukdavid Cat de legala este scoaterea din cele 8 ore a pauzei de masa? Motivatia fiind ca patronul plateste pentru 8 ore de munca nu pentru 7h si 30 de minute. (vezi toată discuția)
Pauza de masa gicaru gicaru Buna ziua. Am o nelamurire legata de pauza de masa mai mare de 15min si anume : daca am o pauza de 30 min., timpul pe care sunt obligat sa-l lucrez in plus va ... (vezi toată discuția)