avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unul dintre cele mai mari spitale private din Romania ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unul dintre cele mai mari spitale private din Romania incarca nota pacientilor

Buna ziua, ma numesc ***** si sunt di judetul Vrancea, pe data de 18/05/2016 l-am adus pe tatal meu la URGENTE intr-un spital privat din Bucuresti pentru un consult cardio, era singurul loc unde am gasit disponibil (am evitat sa sun la numarul de urgente 112 pentru ca urma sa fie dus la spitalul judetean din FOCSANI, o institutie care apare saptamanal in media cu evenimete neplacute, dotarile si igiena sunt la un nivel critic).

Internarea (18/05/2016)

In momentul consultatiei doctorul a descoperit ca este vorba despre o situatie de urgenta care necesita internarea in spital, acelasi medic ne-a insotit la camera de internari a institutiei, spunandu-mi ca exista suspiciunea unei boli numita 'tromboza vonoasa', practic tatal meu avea vena/artera de la piciorul stang umflata cu chiag-uri de sange si aceste chiag-uri puteau afecta grav respiratia, motiv pentru care necesita supraveghere.

Mi sa facut o informare de preturi, aceste preturi erau urmatoarele (cazare standard 500 ron, Terapie intensiva 1200 ron, Terapie intensiva cu ventilatie 1700 ron), mi-au zis ca tatal meu pentru inceput va fi trecut la terapie intensiva fara ventilatie, urmand ca ulterior sa fie mutat pe cazare standard, lucru cu care am fost de acord. Dupa ce mi-am luat la revedere de la tatal meu am plecat acasa la Focsani.
Ziua 1 (19/05/2016)

In ziua urmatoare m-am intors la bucuresti, mam cazat in oras ca sa pot sai fiu alaturi mai usor, in jurul orei 10:00 am mers la acest SPITAL PRIVAT sa vad ce face tatal meu, pe la ora 14:00 mi-a fost permisa vizitarea, era la terapie intensiva la fel de constient cum l-am lasat, insa foarte suparat ca nu a mancat nimic de aproximativ 36 ore. Am cerut explicatii assistentelor, acestea miau zis ca dimineata nu a fost hranit pentru ca iau facut analize, dar mi-au zis ca din momentul respectiv putea sa fie hranit fara probleme, hrana de la spital urma sa o primeasca doar seara la ora 19:00 pentru ca a pierdut masa de la pranz. Ulterior am fost sa-i cumpar niste banane, am inteles ca era cel mai recomandat aliment.

In aceiasi zi am fost la caserie sa achit totalul cheltuielelor, care erau de aproximativ 2200 ron, fiind prima zi am considerat un lucru normal, (ignorand faptul ca au trecut de 2 ori cazare standard insumand 500 ron x 2 = 1000 in locul terapiei intensive + de medicamente/consultatii) am considerat o situatie normala, analizele erau necesare pentru obtinerea diagnosticului corect.

Ziua 2 (20/05/2016)
In ziua urmatoare respectiv 20/05/2016 cand am mers la cabinetul doamnei doctor ***** care se ocupa de cazul tatalui meu, aceasta era foarte ingrijorata motiv pentru care mam speriat, crezand ca situatia tatalui meu sa inrautatit. Dansa pe un ton foarte superficial a inceput sa imi explice ca tatal meu in seara precedenta a fost agitat, motiv pentru care doctori au decis sal sedeze (l-au adormit), I-am explicat ca tatal meu in ziua precedenta era suparat pentru ca nu primise hrana (era foarte infometat) si deranjat de faptul ca era intrebat lucruri indiscrete (ca-ti copii aveti ? unde lucreaza copii dumneavoastra ?) dar nici gand sa fie agitat, nu-i genul lui. Continuand discutia cu doamna doctor mi-a explicat ca au fost necesare alte analize pentru ca exista suspiciunea unui cancer pulmonar. Mi-au mai explicat referitor la tromboza de la piciorul tatalui meu ar fi recomandata o anumita umbreluta/filtru care i-ar oferi o protectie superioara in cazul desprinderi unui chiag de sange, la momentul respectiv nu stia ce cost are aceasta interventie dar o sa imi zica in cursul zile (acest lucru trebuia sa-l afle un anumit doctor bogdan), pentru mai multe detalii va trebuie sa astept dupa ora 15:00 pentru ca asteapta rezultatul analizelor efectuate.

Dupa aceasta discutie am fost la biroul de internari sa cer totalul cheltuielelor pentru ziua respectiva, aici surpriza, totalul cheltuielilor erau 4208 ron, am achitat aceste facturi (erau mai multe), dupa care am asteptat in sala de asteptare ora 15:00 sa vorbesc cu doamna doctor. Practic fara sa fiu informat, fara sa mi se ceara acordul, l-au sedat pe tatal meu (lucru care nu era absolut necesar pentru vindecarea lui, in plus era expus la riscuri suplimentare), l-au pus pe respiratie artificiala acest lucru care costa 1700 ron pe zi, in plus au facut o multime de analize care sincer nu stiu daca erau sau nu necesare (toate suspiciunile dansei sau infirmat, era plina de suspiciuni)

In jurul orei 15:00 ma invitat in biroul dansei impruna cu alt doctor, respectiv doamana doctor ***** ***** *****, mi-au explicat putin mai detaliat rolul acestei umbrelute/filtru. In cadrul acestei discutii i-am explicat doamnei doctor ca trebuie sa stiu exact cat costa aceasta interventie, doresc sa mi se ceara acordul inainte de efectuare lor, in plus as dori transferul lui intr-un spital de stat pentru ca eu nu pot onora asemenea cheltuielii zilnice (Am simtit ca acesti doctori cauta in mod intentionat sa incarce nota). In finalul discutiei mi-a zis ca in scurt timp o sa-mi zica costul pentru umbreluta, in plus va incerca si transferarea lui la spitalul municipal universitar. Mi-a cerut sa mai astept in holul institutiei pana cand primeste alte informatii.

Lasandu-ma pe ultimul loc la finalul programului, in jurul orei 17:00 ma invitat in birou, in acelasi moment doamna doctor avea urmatoarea discutie la telefon “Eu sunt inca in spital iar sotul meu mi-a zis ca imi inchide usa, sa ma duc vazand cu ochii”, la finalul discutiei telefonice, mi-a explicat ca nu s-au gasit locuri disponibile la spitalul municipal universitar pentru transferul lui in cadrul zilei, dar acest lucru va fi facut imediat ce vor primii telefon (de la spitalul municipal universitar). Mia zis ca pentru moment singurul lucru de facut este sa astept pana cand voi fi apelat telefonic sa merg la spitalul universitar sa fac cererea de transfer.

Ziua 3 (21/05/2016)

Sambata am ajuns la spital in jurul orei 12:00, spitalul gol. Prietena mea suna la usa sectiei de terapie intentiva cu dorinta sa-l viziteze pe tatal meu, una dintre asistente deschide usa, o informeaza pe prietena mea ca in momentul respectiv nu se poate, i se administreaza tratamentul, imediat dupa vom fi invitati sa-l vizitam.

Dupa cateva minute se deschide usa, de aceasta data era sefa sectiei cu un brat de documente in mana, intrebau de fiul pacientului *****, cerandu-mi sa-i semnez toate acele documente. In momentul respectiv am notat/simtit o stare accentuata de ingrijorarea referitor la acele documente, motiv pentru care am devenit suspicios, am refuzat politicos semnarea lor, cerand posibilitatea sa le citesc cu atentie pe holul institutiei. Dar inainte de toate doresc sa-l vizitez pe tatal meu, lucru pe care l-am si facut. Tatal meu era singurul pacient in toata sectia de terapie intensiva a institutiei (m-a ingrozit acest lucru).

M-am simtit jignit de faptul ca imi cereau acordul pentru niste lucruri foarte delicate (anestezierea generala) care erau deja decise si aplicate de dansii cu cel putin 36 ore inainte, refuzul meu nu facea decat sa-i enervez. Ca sa evit orice neintelegere, si ca sa nu agravez situatia tatalui meu, viata lui era in mainile acestor medici care practic au decis totul in locul meu, am semnat actele respective in prezenta unui telefon mobil (pe video inregistrare) langa casa de marcat a institutiei, in care se vede clar data si ora la care am efectuat completarea/semnarea documentelor respective.

Faptul ca tatal meu a fost sedat/anesteziat general cu cel putin 36 ore inainte se poate demonstra foarte usor din discutiile (inregistrari audio) cu acesti doctori.

ASTAZI (22/05/2016)
Este ziua in curs.


Nota : Pentru moment am eliminat informatiile personale, din motive evidente. Viata tatal meu in momentul de fata este in mainile acestor medici. In momentul transferari in alta institutie toate materialele inregistrate/martori/si declarati le pun la dispozitia organelor competente. Detin materiale video/audio cu majoritatea discutiilor efectuate cu acest medici.

INTREBARII :((
Tot ce vreau sa stiu este faptul daca acesti medici au procedat corect ?
Daca nu, cum as putea sa procedez sai trag la raspundere ?
Am cautat pe internet dar nu am gasit un numar unde sa pot cere o expertiza/evaluare de urgenta, sa vina cineva sa ancheteze/verifice situatia daca acesti medici procedeaza corect ! Exista asa ceva in romania ?
Cum anume e recomandat sa ma comport in acest moment in situatia descrisa ?



Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
silverink, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:49, 25 Mai 2016
In primul rand nu putem sti daca acei medici au procedat in mod corect sau nu pentru ca nu cunoastem in ce situatie ce proceduri medicale au decis si de ce.
Personal nu am inteles de ce anume tatal dv. a fost internat la terapie intensiva.
Oricum ar fi, ma tem ca nimeni nu raspunde pentru faptul ca dv. sau tatal dv. nu ati inteles care sunt procedurile de urmat, de ce sunt necesare etc.
Se darea, ca idee, este diferita de anesteziere. Dealtfel, sub sedare pacientul se misca, simte, doar ca anumite comportamente ii sunt atenuate, modificate.

Inteleg faptul ca sunteti speriat si aveti nevoie de informatii, insa asta puteti obtine doar din discutii cu medicii. Ii intrebati si ii rugati sa va explice clar, pana cand intelegeti situatia concreta a tatalui dv.

In privinta transferului, nu inteleg de ce anume nu va prezentati cu tatal dv. la spital si gata, daca e de internat, nu va fi refuzata internarea. Totusi, nu stiu cat e de grava situatia lui, daca e transportabil etc., asta stabiliti cu medicii.

In acest moment poate ca e indicat sa intrebati mai multe si sa cereti mai multe explicatii. Nu vad la ce sa va ajute inregistrarile, nu stim daca medicii au gresit sau nu.
La SUUB niciodata nu sunt locuri, sunt dosite; eu desi nu ma tineam pe piciare n-am putut sa fiu internat decat dupa ce-am fost consultat de un doctor care-mi stia cazul, cei de la garda nici nu voiau sa ma consulte ca n-au paturi (acum ceva ani, dar am sesizat ceva asemanator si in iarna asta).
Pe de alta parte, din experienta (relativ recenta, 4 luni), mai ales ca e persoana in varsta, va spun sa nu il internati acolo, exista riscul sa-l scoateti mort. Cautati un alt spital de urgenta sau unul pe specialitatea cardio-vascular.
Cat despre cheltuieli, asezati-le pe hartie, marcati-va nelamuririle si cereti sa vorbiti cu managerul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz de malpraxis? vvvv vvvv In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca am postat gresit, nu a fost cu rea intentie! Duminica 27 mai 2012, mama mea a fost internata intr-un spital din ... (vezi toată discuția)
Malpraxis petrebeatrice petrebeatrice buna seara!!! iertati-ma ,nu stiu cum sa incep dar sunt disperata! tatal meu a fost internat pt o pneumonie! in doua zile starea lui era bunicica!! dar ... (vezi toată discuția)
Externare pacient in stare critica ContSters422418 ContSters422418 Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta obtinerii unui sfat intr-o situatie foarte delicata. In cazul in care nu am ales corect categoria din ... (vezi toată discuția)