petricadracea a scris:
Calatoria pe transport in comun se plateste, OBLIGATORIU, domnule avocat.
Sau nu stiti ca soferul putea la cererea controlorilor sa blocheze usile de acces/coborare si sa predea calatorul la prima sectie de Politie.
Norocul calatorului a fost ca pe traseu nu se afla nici o circa de politie si nu se putea abate de la ruta.
Calatoria era deja achitata Domnule, banii erau deja in buzunarul firmei de transport.
Avand bilet primul lucru pe care l-am facut cand m-am urcat a fost sa ma indrept spre aparatul de compostat dar am acordat intaietate unui batran localnic care era langa aparat si parea ca vrea sa composteze.
Norocul controlorilor a fost ca nu mi-a trecut prin cap sa sun la 112 si sa chem eu politia pentru ca am fost sechestrat chiar si dupa ce am platit amenda.
Ce imi pasa mie ca, controlorii au plecat nepregatiti si fara bani (de rest) pe teren?
petricadracea
Am vazut asemenea cazuri si operatorii RATB cunosc acest lucru.
Sa nu fim misogini si sa ignoram dreptul unei femei controlor de bilete de a-si face datoria, pentru ca este femeie si este depasita fizic.
Nu-l judecati pe user ca nu le-a si injurat?
Si daca erau controlori 4 barbati, zdrahoni, sa fi sarit la bataie?
Si apoi, ce sa conteste?
Sa fiu multumit ca nu am luat si bataie ?
In ce tara bananiera credeti ca traim Domnule Petrica?
Ce lege da dreptul angajatilor unei firme de curatenie sa sechestreze si sa agreseze calatori?
Constitutia Romaniei Art. 23 – Libertatea individuală
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.
(2) Percheziţionarea, reţinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.
Sa inteleg ca cei de la RAT au bani sa plateasca 4 zdrahoni sa comita infractiuni, sa sechestreze calatorii ?
Daca tot au bani de ce ce nu platesc 4 zdrahoni sa impiedice calatorii "fraudulosi" sa urce?
Nu e mai omeneste si mai legal asa?
Sau RAT are dreptul sa obtina prin orice mod (fizic sau tehnic) ilicit bani de la calatori?
Daca ar fi existat 4 controlori infractori (zdrahoni) si m-as fi simtit in pericol de a fi agresat nu as fi ezitat sa ma apar ( intr-un mod legal si neletal).
Apoi ar fi trebuit sa dovedeasca ei ca nu o forta supranaturala i-a facut pe cei 4 sa cada la pamant in timp ce ma agresau.
Daca toti am avea mentalitatea Dvs orice SRL ar putea rapi de pe strada cetatenii pentru neplata la timp si a unei simple facturii telefonice.
petricadracea
("Nu mi-a fost inmanat un proces verbal de contraventie ci doar o chitanta dupa ce am platit pe loc"). Deci tacit, calatorul si-a recunocut vina.
Si...procesul verbal, pe ce baza l-ar fi scris daca nu-l legitimau pe calator, pe ce nume si care adresa? Un nume si o adresa inventata de calator?
Dupa cum stiti domnule avocat, vorbele nu se cos la dosar.
Daca plata unei amenzi contraventionale constituie recunosterea faptei de ce legea mai acorda dreptul la contestare?
Renuntarea la dreptul de contestare a unei amenzi contraventionale poate insemna acceptarea tacita a vinei.
Nu am injurat pe nimeni, nu am agresat pe nimeni (desi aveam superioritate fizica), nu am acceptat tacit nimic, le-am si spus ca nu voi trece asa usor peste acest abuz si voi merge pana in panzele albe sa imi gasesc dreptatea.