avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj, posibilitati intrare in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj, posibilitati intrare in posesie

In urma unei dezbateri succesorale am devenit coproprietar majoritar (7/8) al unei cladiri cu terenul aferent.
Prin acelasi act de mostenire, au devenit coproprietari si doi veri care NU sunt cetateni romani, fiecare cu o cota de 1/16 din total (impreuna 1/8).

Cum anume ma pot separa de ei?

In afara faptului ca eventual as cumpara partea lor (putin probabila din pacate datorita relatiilor tensionate si conflictuale cu acesti veri).

In eventualitatea unei cereri de partaj in instanta, ce anume ar putea stabili instanta?
Ce optiuni am?

Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2016
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 14:04, 26 Mai 2016
Ati incercat sa ii notificati, sa ii chemati la o negociere, sa le aratati ca daca ajung in instanta nu raman nici cu clanta acelei usi? POate pricep ca prin instanta sulta lor se duce pe cheltuieli judiciare si accepta un partaj amiabil.
Refuza comunicarea cu mine, deci aceasta nu este o solutie pe moment.
E vorba de ambitii meschine, acuzatii nefondate, etc si chiar necunoasterea legilor din Romania, respectivii nefiind cetateni romani si traind de 40 de ani in afara Romaniei.
E ok sa nu vorbeasca cu dv. sau sa se certe cu dv., eu v-am intrebat daca ati facurt demersuri oficiale, prin interpusi, sa negociati? Cu un avocat sau mediator sau similar...
Mai puteți ca să faceți o expertiză extrajudiciară de evaluare din care să reiasă valoarea imobilului și să le propuneți un partaj voluntar. Puteți transmite propunerea și copie de pe expertiză prin scrisoare și prin email. Puteți să mai atașați și oferte din piața imobiliară ale unor imobile asemănătoare ca poziție și mărime.
E posibil să fie refractari fiindcă au suspiciunea că vor fi păcăliți, iar o ofertă concretă le-ar putea risipi îndoielile și i-ar putea face să colaboreze.
Multumesc , voi analiza posibilitatile si voi lua o decizie

Alte discuții în legătură

Expertiza extrajudiciara ionut trandafirica ionut trandafirica va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Judecatoria ne-a fixat taxa de timbru foarte mare la un proces de partaj succesoral.Pot solicita expertiza ... (vezi toată discuția)
Expertiza imobil vali_085 vali_085 Buna ziua! Cum se procedeaza pt a afla ce sulta trebuie sa platesc unor coproprietari ai unei garsoniere? Trebuie sa deschid intai procesul de iesire in ... (vezi toată discuția)
Despagubirea unui mostenitor rodica_mo rodica_mo Dupa decesul ambilor parinti, soacra mea a cumparat de la fratii ei partile mostenite de acestia din casa parinteasca si are contract de vanzare cumparare si ... (vezi toată discuția)