In urma unei dezbateri succesorale am devenit coproprietar majoritar (7/8) al unei cladiri cu terenul aferent.
Prin acelasi act de mostenire, au devenit coproprietari si doi veri care NU sunt cetateni romani, fiecare cu o cota de 1/16 din total (impreuna 1/8).
Cum anume ma pot separa de ei?
In afara faptului ca eventual as cumpara partea lor (putin probabila din pacate datorita relatiilor tensionate si conflictuale cu acesti veri).
In eventualitatea unei cereri de partaj in instanta, ce anume ar putea stabili instanta?
Ce optiuni am?
Ati incercat sa ii notificati, sa ii chemati la o negociere, sa le aratati ca daca ajung in instanta nu raman nici cu clanta acelei usi? POate pricep ca prin instanta sulta lor se duce pe cheltuieli judiciare si accepta un partaj amiabil.
Refuza comunicarea cu mine, deci aceasta nu este o solutie pe moment.
E vorba de ambitii meschine, acuzatii nefondate, etc si chiar necunoasterea legilor din Romania, respectivii nefiind cetateni romani si traind de 40 de ani in afara Romaniei.
E ok sa nu vorbeasca cu dv. sau sa se certe cu dv., eu v-am intrebat daca ati facurt demersuri oficiale, prin interpusi, sa negociati? Cu un avocat sau mediator sau similar...
Mai puteți ca să faceți o expertiză extrajudiciară de evaluare din care să reiasă valoarea imobilului și să le propuneți un partaj voluntar. Puteți transmite propunerea și copie de pe expertiză prin scrisoare și prin email. Puteți să mai atașați și oferte din piața imobiliară ale unor imobile asemănătoare ca poziție și mărime.
E posibil să fie refractari fiindcă au suspiciunea că vor fi păcăliți, iar o ofertă concretă le-ar putea risipi îndoielile și i-ar putea face să colaboreze.
Expertiza imobil
vali_085
Buna ziua! Cum se procedeaza pt a afla ce sulta trebuie sa platesc unor coproprietari ai unei garsoniere?
Trebuie sa deschid intai procesul de iesire in ... (vezi toată discuția)