avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara,

Sunt studenta iar parintii mei sunt divortati. Am beneficiat pana acum 1 an de o pensie alimentara minimul pe economie deoarece tatal meu lucra. In prezent s-a pensionat si banii nu imi mai sunt livrati automat, ci depusi de el, sustinand ca sunt inutile drumurile pentru a rezolva aceasta problema si ca este mai simplu sa ii depuna el. Pensia mea alimentara in conditiile in care era angajat era in jur de 1000 ron, in prezent fiind de 500 ron, bani mult prea putini pentru a reusi sa ma intretin, chiar si cu ajutorul mamei care are salariul mic. Intrebarea mea este daca pot afla cat este pensia lui, ce suma? Si unde ar trebui sa ma interesez de acest aspect? Pentru ca eu nu doresc sa-l dau in judecata daca pensia este mai mica de 2000 ron si in concluzie eu sa primesc mai putin de 500 ron. Deasemenea, in cazul in care el beneficiaza de o pensie privata, aceea s-ar pune tot ca si pensie, si s-ar lua bani si de acolo atunci cand mi s-ar vira pensia?
Sunt chestiuni pe care nu le cunosc si in fata carora nu stiu cum sa procedez. De aceea va solicit ajutorul specializat in a ma indruma spre solutia potrivita.
Multumesc anticipat!
Faceti o cerere in instanta de marire a pensiei de intretinere ce va este datorata. Solicitati prin cerere ca instanta sa dispuna adrese la ANAF, Directia Taxe locale, Registrul Comertului.ITM. Pentru ca instanta sa ceara balanta unei firme, dvs trabuie sa o indicati. Mergeti singura la Registrul Comertului si faceti o cerere sa aflati daca tatal dvs are vreo firma sau daca este asociat in vreuna.
Astfel vor fi evidentiatate toate veniturile, fie si din chirii, o firma in care este asociat, sau un contract de munca part time. Ciudat cum sustinatorii drepturilor tatilor pot afirma ca relatiile urmeaza sa se "raceasca" cand copilul constata ca tatal il fura la pensie!!!
Daca se descopera astfel de venituri, pensia vi se majoreaza incepand cu data introducerii cererii, asa ca nu pierdeti timpul caci urmeaza vacanta judecatoreasca!
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2016
proastasatului, utilizator
Pe de alta parte daca tatal chiar nu are alt venit in afara de ceea ce va da deja, ghiciti cine va suporta cheltuielile de judecata? Dumneavoastra.
In plus, tatal ar putea sa ceara si probabil chiar va face asta sa va dea pensia in natura. Adica sa nu mai puneti mana pe nici un ban ci doar sa primiti pixuri si caiete pentru facultate.
In plus, 25% e plafonul maxim. Daca va ia la bani marunti si aveti absente, restante, etc, e posibil ca instanta sa stabileasca mult mai putin dat fiind faptul ca sunteti majora, in putere si ati putea usor sa va luati un job part-time in loc sa va dati tatal in judecata.
Personal mie mi se pare cam greu sa fiti studenta eminenta pe la cursuri dar sa aveti si timp de pierdut prin tribunale.
Doamna proastasatului, nu cred ca e vorba de furat pensia alimentara cat despre un copil pe care l-ai pierdut. Asa consider eu ( opinie personala) copilul care te da in judecata pentru cativa zeci de lei in plus. Desi e major, desi ar putea sa munceasca dar alege sa nu o faca desi singur spune ca tatal e pensionar, ca salariul mamei este mic. Totusi decide sa nu faca nimic pentru a-si ajuta parintii. Nu este ironie doamna gi_jane este tristete. Si nu, nu este vina copilului e vina parintilor. Ca amandoi l-au crescut asa.

proastasatului a scris:

copilul constata ca tatal il fura la pensie!!!

Care copil "constată" că i se fură pensia`?! Unde e acel copil, care "constată" că i se fură pensia`?! Unde e acea exprimare de constatare a furtului`?! Unde scrie așa ceva`?!

CINE PE CINE "FURĂ"`?! UNDE "FURĂ"`?! CÂT "FURĂ"`?! CÂND "FURĂ"`?!

:offtopic: :hammer:
Dapix, utilizator
Nu e nevoie sa va isterizati!
Daca utilizatoarea, formuland o cerere de chemare in judecata pentru majorarea pensiei, si prin adresele dispuse de catre instanta constata ca 25% din veniturile tatalui sunt mai mult decat 500 de lei, si ca in fapt i s-ar fi cuvenit o pensie de 700 de lei sau de 900 de lei, cum se cheama diferenta dintre suma platita cu titlu de pensie si cea in fapt cuvenita, conform veniturilor?
Diferenta dintre suma datorata si cea in fapt platita cum se cheama donatie, bursa, cum se cheama?
proastasatului, utilizator
:offtopic:proastasatului a scris:

Nu e nevoie sa va isterizati!
Daca utilizatoarea, formuland o cerere de chemare in judecata pentru majorarea pensiei, si prin adresele dispuse de catre instanta constata ca 25% din veniturile tatalui sunt mai mult decat 500 de lei, si ca in fapt i s-ar fi cuvenit o pensie de 700 de lei sau de 900 de lei, cum se cheama diferenta dintre suma platita cu titlu de pensie si cea in fapt cuvenita, conform veniturilor?
Diferenta dintre suma datorata si cea in fapt platita cum se cheama donatie, bursa, cum se cheama?

:offtopic: :hammer:

Și dacă constată, cum și afirmă sincer, că i se cuvine LEGAL numai 250 sau 300 lei, cine îi plătește cheltuielile de judecată, oare userul proastasatului`?

Poate tata are numai 1500 lei net pensie(cum bănuiește userul) pentru limită de vârstă, dar rupe de la gura lui să-și ajute copila`!

Domnișoara spune sincer că nu vrea să-și dea tatăl în judecată, nu vrea să-l supere pe nedrept, nu vrea să riște aiurea.

Dacă pierde procesul va fi obligată să plătească și avocatul tatei, care poate costa 1500, 2000 sau chiar 4000 lei, în funcție de complexitatea cauzei și de cât de scump avocat își ia, mai ales dacă se ajunge și în APEL.
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara. tatal unui copil va trebui sa plateasca ... vitalsmart vitalsmart Plata pensie alimentara. Tatal unui copil va trebui sa plateasca pensie alimentara. Acesta are salariul net 3200 lei. Din cate stiu tatal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pump pump Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie alimentara pt un minor. N am fost casatoriti, am convenit 300ron dar salariul lui este undeva la 2000 plus ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara majorata lungionut lungionut Am o hataraea judecatoreaca pe care o voi ataca in apel.Am doi copii , unul a inceput munca in luna septembrie ,tot in septembrie a fost depusa cerere de ... (vezi toată discuția)