avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie alimentara pt un minor. N am fost casatoriti, am convenit 300ron dar salariul lui este undeva la 2000 plus bonuri de masa. Asteapta sa i vina pe lumea al 2 lea copil si vreau sa stiu daca afecteaza pensia alim.pt primul copil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:33, 11 Iunie 2018
E foarte mica pensia de întreținere minor. Trebuie sa fie undeva la 600 lei pentru copilul Dvs. Acum, dacă cumva el face ceva sa scadă din cei 300 lei motivând ca mai are un copil, il puteți da in judecata si cu siguranța veți obține mai mult
Pt a.l da in judecata, cum se procedeaza. Multumesc pt raspuns!
Apelați la un avocat si face el demersul in numele dvs
Apelați la un avocat si face el demersul in numele dvs
In primul rand pensia este de intretinere si se da in natura, nu in bani.In bani se da daca parintii nu se inteleg sau daca nu presteaza in natura,Cand sunt 2 copii pensia se da pana la la 1/3 pentru ambii copii, atentie pana la 1.3 nu musai 1/3 din veniturile nete.Daca vine si spune ca are credit la casa si la masina se poate da pana in 1.3 la ambii copii..Pensia se da venitul net nu brut, deci din banii in mana, nu din banii impozabili,Bonurile nu au nici o legatura cu pensia de intretinere.
DEci daca are salariu 2000 ron in mana, nu brut , 1/3 inseamna 600 ron cate 300 ron pentru fiecare copil.Mare grija ca se poate sa-l dati in judecata si sa trebuiasca sa-i platiti chetuielile de judecata daca suma si in natura nu se schimba, sa nu aveti de achitat vre-o 10 pensii alimentare adica 3000 ron.
Mai bine vb civilizat cu el, ceereti pensia in ce are nevoie copilul, carti caiete, scoala, imbracaminte mancare si poate da mai mult.

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere Coco70 Coco70 Buna seara, Rog interpretare Art.529 alin 3 c.civil: \"Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi dau tatal in judecată. Lyanna02 Lyanna02 Bună. Am 15 ani si parintii mei sunt despărțiți de cand aveam 3 ani. Chestia e ca tatal meu biologic nu respectă ce scrie pe hartiile de divorț și îmi ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)