avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua. Ma intereseaza cum se calculeaza o pensie alimentara pt un minor. N am fost casatoriti, am convenit 300ron dar salariul lui este undeva la 2000 plus bonuri de masa. Asteapta sa i vina pe lumea al 2 lea copil si vreau sa stiu daca afecteaza pensia alim.pt primul copil. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 16:33, 11 Iunie 2018
Doamna își făcea probleme dacă tatal ii va scade din pensie. Am zis ca in principiu, nu fara o hotărâre judecatoreasca care sa schimbe termenii înțelegerii inițiale. Dacă face asta, ea ii poate face plangere penală.

When a scris:

Sa notifice tatal, nu cred ca pentru 30 lei/luna are sens sa deschida proces.
Mai mare daraua decat ocaua.
Sa nu mai vorbim de faptul ca tatal se poate apara cerand un cuantum mai mare pentru celalalt copil, pentru care va avea de cumparat o multime de haine, pampersi, lapte si altele. cheltuielile fiind mai mari e posibil ca si instanta sa incline balata si doamna sa primeasca fix ca pana acum sau chiar mai putin.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere Coco70 Coco70 Buna seara, Rog interpretare Art.529 alin 3 c.civil: \"Cuantumul intretinerii datorate copiilor, impreuna cu intretinerea datorata altor persoane, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi dau tatal in judecată. Lyanna02 Lyanna02 Bună. Am 15 ani si parintii mei sunt despărțiți de cand aveam 3 ani. Chestia e ca tatal meu biologic nu respectă ce scrie pe hartiile de divorț și îmi ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara D_stefan D_stefan Buna ziua. In 2008 am fost dat in judecata de fosta partenera , (nu am fost casatoriti) pt a plati pensie alimentara minorului nascut in 2006 in urma relatiei ... (vezi toată discuția)